Çevirmen Nevzat Erkmen korona virüsü nedeniyle vefat etti

Dünya edebiyatının önemli kitaplarını Türkçe'ye kazandıran çevirmen Nevzat Erkmen vefat etti. Korona virüsü nedeniyle dün vefat ettiği açıklanan Erkmen çok yönlü kişiliği ile tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlandalı yazar James Joyce'un ünlü kitabı "Ulysses" başta olmak üzere dünya edebiyatını çok sayıda önemli eserini Türkçeye kazandıran, çevirmen ve yazar Nevzat Erkmen dün Covid-19 nedeniyle vefat etti.

Erkmen'in çevirileri arasında, Carlos Castaneda kitapları ve Jack Kerouac'ın "Zen Kaçıkları" kitabı da bulunuyordu.

Türkiye Zeka Oyunları Kulübü kurucusu olan ve World Puzzle Federation Türkiye temsilciliği de yapan Erkmen, çok yönlü kişiliğiyle de tanınıyordu. Erkmen için Doğan Kitap Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Duvar yazarı Cem Erciyes sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Nevzat Erkmen, edebiyat dünyasında tanıdığım en ilginç kişiliklerden birisiydi... Türkiye'de meşrubat fabrikaları kurmuş, Schweppes'de yöneticilik yapmış ondan sonra her şeyi bırakıp yayıncılığa çevirmenliğe girişmiş birisi...

YKY Kazım Taşkent serisinden çıkan Ulysses çevirisiyle bir imkansızı başarıp adını duyurmuştu. Ömrü boyunca uluslararası James Joyce cemaatinin aktif üyelerinden biri oldu...Sahibi olduğu Söz yayınlarının Taksimdeki ofisinde bir yandan bulmacalar, zeka oyunları hazırlar, bir yandan çeviriler yapar... Carlos Castenada gibi kendine has yazarların kitaplarını yayınlar... Arada da sıkıldıkça bir kenarda duran piyanoyu çalardı...Onu hep bin bir meraklı, enerjik, başka zamanlara ait bir kitap insanı olarak hatırlayacağım. Toprağı bol olsun ."

"Nevzat Erkmen eserleriyle yaşayanlar arasına katıldı" diyen P.E.N Türkiye Yönetim Kurulu ise şu açıklamayı yaptı:

"Nevzat Erkmen (Nev Hoca) P.E.N Türkiye Çeviri Atölyesi'nde birçok çevirmen yetiştirmiştir. Her zaman, her yaşta "Genç kalmayı" bilen Nev Hocamızın ışığı her daim bizimle kalacak. Tüm sevenlerine, yakınlarına, öğrencilerine sabırlar diliyoruz."

Türk Beyin Takımı ise Erkmen'in vefatı için şu mesajı yayınladı: "Türk Beyin Takımı camiası olarak, kurucumuz ve onursal kaptanımız Nevzat Erkmen’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Türkiye’de düşünmenin önemini göstermek ve zeka oyunları kültürünü yaymak için açtığın yolda gururla…" (HABER MERKEZİ)

Nevzat Erkmen kimdir?Nevzat Erkmen kimdir?