Edebiyat Nöbeti’nden yeni sayı

Edebiyat Nöbeti’nin yeni sayısı yayımlandı. Derginin dosya konusu Ceyhun Atıf Kansu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Edebiyat Nöbeti’nin 27. sayısı okurla buluştu. Derginin bu sayısında dosya konusu Ceyhun Atıf Kansu. Dosyada, Zeki Sarıhan, Ahmet Uysal, Ahmet Özer, Nurdane Ö. Sağkan, Işık Kansu, Mustafa Duman, Murat Tuncel ve dosya editörü Celal Karaca yazılarıyla yer alıyor.

27. sayıda şiirleriyle; Özge Sönmez, Nisa Leyla, Nevruz Uğur, Levent Karataş, Aslıhan Tüylüoğlu, Mehmet Şepçi, Hazım Baran, Oya Gündüz Aksu, Şerif Tezgörenler, Dilek Bilge, Duran Aydın, Mehmet Kıyat, Öner Fikri, Serdar Topaloğlu, Şaban Çetin, Adem Fatih Kılıç, Taha İhsan Çetin, Bahar Şahin, Ertekin Özcan, İlknur Karacasu, Süleyman Berç Hacil ve Ayten Mutlu iki çeviri şiiriyle yer alırken, öyküleriyle ise; Fuat Sevimay, Akın Ersöz, Mehmet Erkan, Ali Fuat Karaöz, Kamile Yılmaz, Erhan Tığlı, Mehmet Ali Canikli bulunuyor.

Dergide Doğan Özdemir, Ümit Tarı, Dr. Faruk Güçlü, Meltem Kofoğlu, Hasan Akarsu ve Seval Arslan kitap değerlendirmeleriyle; Tahsin Şimşek, Ersin Erge, Fevzi Günenç, Muzaffer Gündoğar, Haluk Yolsal yazılarıyla; Kadir İncesu, şair Öztürk Tatar ile Ümit Kaftancıoğlu’na dair bir röportajla, derginin şiir editörü Fatma Hatun Esen de, Eylem Hatice Bayar ile yaptığı röportajın yanında bir de anı yazısıyla yer alıyor.

Dergi bu sayısında, Ümit Kaftancıoğlu’nu (Yazar.1935, Ardahan- 11 Nisan 1980, İstanbul.) katledilişinin 40. yılında saygıyla anıyor.

Derginin dağıtım yerleri:

İstanbul - Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş) Pandora (Beyoğlu), Ankara - İlhan İlhan ve Turhan Kitabevi, İzmir-Alsancak - Yakın Kitabevi, Gaziemir - Park Kitabevi, Mersin-Tarsus - Antik Sahaf ve Kitabevi, Hatay - Ferah ve Harf Kitabevleri, Ordu - Serüven Kitap-Kafe, Çorum - İpek Kitabevi, Samsun - Endülüs ve Penguen kitabevleri, Tuti Kafe, Samsun Sahaf, Bafra - Eflatun Kitabevi