Notos’tan yeni sayı: Tutunacak tek dalımız bu

Notos dergisinin nisan-mayıs sayısı hazırlandı. Yeni sayıda kapakta küçük İskender yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Notos nisan-mayıs sayısı Mart ayı sonunda yayımlanacak. Nisan-mayıs sayısında küçük İskender için bir dosya hazırlandı. Dergi bu sayısında küçük İskender’in şiirlerinin dönüp bir kez daha okunmasını, hiç okumamış olanların merak etmesini amaçlıyor.

Notos nisan-mayıs sayısında, Asuman Susam, Banu Yıldıran Genç, Bora Abdo, Burak Şentürk, Çilem Dilber, Çiyil Kurtuluş, Deniz Saatkaya, Derya Sönmez, Doğuş Benli, Ebru Elbaşıoğlu, Esra Ertan, Fadime Uslu, Gamze Haklı Geray, Gonca Özmen, Gülay Pamuk, Hakan Sarıpolat, Hasan Ali Toptaş, Haydar Ergülen, İlker Karakaş, Kerim Akbaş, Memet Fuat, Oğuz Tecimen, Salih Bolat, Serhat Uyumaz, Serkan Türk, Sıgrıd Nunez, Şakir Özüdoğru, Seray Eroğlu Aksoy, Tarkan Barlas, Tuğçe Yaşar ve Tuncer Erdem yazılarıyla yer alıyor.

‘TUTUNACAK TEK DALIMIZ…’

Notos dergisinin yayın yönetmeni Semih Gümüş sosyal medya hesabında, Notos Kitap’ın geçen haftadan beri evden çalıştığını belirterek, “Yayınevleri için evden çalışmayı yürütmek öteki alanlardaki şirketlere göre daha olanaklı. İşlerimizi pekala online yürütebiliyoruz, birbirimizle her an iletişim içinde kalarak. Bu arada Notos’un yeni sayısı hazırlandı. Bugüne dek yalnızca, iyi kitapları çok iyi, olabilecek en büyük titizlikle yayına hazırlamayı ve bizim için çok değerli olan Notos'u gelecekte edebiyat dergiciliği yapacak olanlar için de örnek oluşturacak, dergicilik sektörünün çok özgün bir parçası olarak düşünerek çalıştık. Korona pandemisinin ürkütücü koşulları altında Notos'un bu sayısını yayımlayıp yayımlamayacağımızı çok soran oldu. Yayımlayacağız. Evde kal koşullarında acaba okurlarımız Notos'a ulaşacak mı, bu karanlığın içinde Notos'un yeni sayısı kitapçılarda ve bayilerde satılabilecek mi? Notos Kitap gibi yalnızca kendi olanakları içinde ayakta kalmak için direnen bir yayınevi için 14 yıldır yayımladığı dergisinin yeni sayısının satışının olumsuz etkilenmesi elbette önemli bir yük olabilir. Ama yayımlayacağız. Bunu yapmak zorundayız. Tutunacak en güçlü dalımız bu” dedi. (KÜLTÜR SANAT)