221B’nin yeni sayısı dijitalde

221B’nin Mart-Nisan sayısı yayında: 'Polisiye Eserlerde Dedektifin Evrimi' inceleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polisiye kültür dergisi 221B’nin 25. sayısı raflarda yerini aldı. “Polisiye Eserlerde Dedektifin Evrimi” kapak dosyasıyla çıkan 221B, bu sayısında, ilk polisiye eserden bugüne dedektif kavramının nasıl değiştiğini, bilimsel ve toplumsal açıdan yaşanan büyük gelişim ve değişimlerin dedektif karakterini nasıl farklılaştırdığını inceliyor.

KADIN DEDEKTİFLERİN GELİŞİMİ İNCELENDİ

Alessandra Calanchi “Suç Edebiyatında Dedektif Karakterinin Evrimi”, Sevin Okyay “Perdede ve Ekranda Dedektifin Evrimi”, Erol Üyepazarcı, “Polisiye Edebiyatımızda Dedektif Kavramı”, Mesut Demirbilek, geleceğin suçları ve geleceğin dedektifleri başlıklı yazılarını yazdı. Dosya kapsamında kadın dedektiflerin gelişimi de detaylarıyla incelendi.

Özlem Özdemir, nisan ayı içinde BluTV’de yayınlanacak yerli polisiye dizi Alef’in ilk bölümünü izledi ve özel röportajlar yaptı: Yönetmen Emin Alper, dizinin yapımcısı Mehmet Altıoklar, başrol oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Melisa Sözen ve Ahmet Mümtaz Taylan Alef’i anlattı.

Bülent Ayyıldız, Gül’ün Adı romanının 40. yaşında Bakervilleli William’ı irdelerken, Suat Duman, Zodiac ile ilgili iki kült suç filmini çekildikleri dönem ve siyasi arka planlarıyla karşılaştırdı. Çağatay Yaşmut, Epsilon Yayınları tarafından yayımlanan Londra Nehirleri polisiyesini inceledi.

Fulya Turhan, “Dedektifler Ne Yer, Ne İçer” köşesinde, geçen sene vefat eden, İtalyan polisiye edebiyatının ustası Andrea Camilleri’nin unutulmaz karakteri Montalbano’nun gastronomik tercihlerini anlattı.

Ezgi Özcan, “Ekran Dedektifi” köşesinde Stephen King’in romanından uyarlanan ve bugünlerde çok konuşulan The Outsider adlı diziyi inceledi.

221B’DE YENİ ÖYKÜ SERİSİ

Ödüllü polisiye yazarı Gülce Başer, 221B’de yeni bir öykü serisine başlıyor. Öykünün ilk bölümü “Bölge Hikayesi” 221B’nin yeni sayısında 25. sayısında yerini aldı.

Her sayısında gerçek seri katilleri ve suçları detaylarıyla kaleme alan Ercan Akbay’ın bu sayıda gündeminde klinik cinayet vakaları var.

Çizgi roman köşesindeyse Batuhan Cantürk, Mister No serisini yazdı.

“Polisiyenin Ölümsüz Silahları” köşesinde Ekin Açıkgöz’ün gündeminde Armağan Tunaboylu’nun romanlarındaki silahlar ve kullanımları var. Armağan Tunaboylu, Ekin Açıkgöz’ün sorularını yanıtlıyor. Çaylak Kitap Dedektifleri’nin gündeminde ise Simon Beckett polisiyeleri var.

221B’nin Mart-Nisan sayısı tüm Türkiye’de raflarda, dukkan.mylosyayingrubu.com sitesinde ve dijital platformlarda yerini aldı. Ayrıca 221bdergi.com da her gün güncellenen içeriğiyle okurları bekliyor.