Şiirden Dergisi'nden yeni sayı

Şiirden Dergisi'nin 57. sayısı yayımlandı. Derginin şair dosyasında Neşe Yaşın yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiirden Yayıncılık tarafından yayımlanan Şiirden Dergisi'nin 57. sayısı yayımlandı. Bu sayıda, Metin Cengiz'in 2008 Frankfurt Kitap Fuarı üstüne izlenimleri yer alıyor.

.

Derginin bu sayısındaki şair dosyası Neşe Yaşın'a ayrıldı. Cemil Okyay, Yavuz Özdem ve Cafer Yıldırım Yaşın şiiri üstüne düşünüp kaleme alırken, şair Emel Kaya tarafından da bir söyleşi yapıldı. Tamer Öncül Metin Cengiz'in "Eleştiri ve Şiir" üstüne düşüncelerini kaleme aldı. Çayan Okuduci Yavuz Özdem şiiri üstüne uzun bir yazıyla düşüncelerini açıkladı. Doğan Fuat Kıbrıslı şair Ruhsan İskifoğlu şiiri üstüne yazdı.

Bu sayının yazarları şöyle: Yazılarıyla: Metin Cengiz, Cemil Okyay, Yavuz Özdem, Cafer Yıldırım, Tamer Öncül, Çayan Okuduci, Doğan Fuat, Söyleşi: Emel Kaya, Muharrem Sönmez, Şiirleriyle Valeriu Stancu, Amir Or, Serge Basso de Marches, Girgis Shoukry, Noemi Laslo, Ramune Brundzaité, Celâl Soycan, Orhan Alkaya, Muzaffer Kale, Cafer Yıldırım, Yaprak Öz, Senem Gökel, Müesser Yeniay, Hasan Ildız, Kamil Çağlar Aksu, İbrahim Kamberoğlu, Erol Tufan, Mehmet Tektemür, Fatoş Asya Akbay, Cansu Aydın, Orhan Emre, Taha İhsan Çetin, Özlem Turgut Şili, Zehra Betül, Figen Şentürk. Çeviri: Metin Cengiz, Sedef Ecer, Ruhsan İskifoğlu, Yaprak Öz, Günay Taşdemir, Bedros Dağlıyan. Yavuz Özdem’in hazırladığı Bazen Bir Şiir sayfalarının bu sayıdaki konuğu da Zehra Betül.

Şiirden Dergisi festivallerin şiire katkısını göstermek amacıyla, bu sayıdan itibaren Metin Cengiz'in festival yazılarına yer verecek.