Toplumsal Kitap: Ülker kitabımız basılmadan yasaklandı

Toplumsal Kitap Yayınları sahibi Ali Avcu, "Ülkerler-Dost mu Düşman mı” isimli kitaplarının henüz basılmadan önce mahkeme kararı ile yasaklandığını açıkladı. Avcu, kendilerine kitabın içerisinde yer alan bazı bölümlerin çıkarılması koşuluyla yayınlanabileceğinin bildirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplumsal Kitap tarafından yayına hazırlanan ve yazar Ergün Poyraz tarafından kaleme alınan, "Ülkerler-Dost mu Düşman mı” kitabı mahkeme tarafından yasaklandı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in dava açması sonucu 12. Asliye Hukuk Mahkemesi henüz basılmamış ve editöryal işlemleri devam eden kitapla ilgili ihtiyatlı tedbir kararı verdi. Mahkemenin verdiği karara göre, Ülker grubuyla ilgili bölümlerin çıkarılmasının ardından kitap basılabilecek.

'ÖDÜL OLARAK DA HACİZ TUTANAĞI İMZALATTILAR!'

Toplumsal Kitap İmtiyaz sahibi Ali Avcu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplumsal Kitap olarak tam da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bir tebrik mesajı almış bulunuyoruz. Mesajın aracısı, adaletin temsilcisi olan bir mahkeme. Mesajı gönderen ise Ülker isimli firmanın sahibi Murat Ülker. Çalışan Gazeteciler Günü'nü Araştırmacı Yazar Ergün Poyraz'ın baskıya göndermediğimiz, henüz editör işlerinin bile tamamlanmadığı yeni çalışmasına; “Ülkerler-Dost mu Düşman mı” kitabını yasaklayarak kutlamayı tercih etmişler.

Bir de demişler ki, 'tamamını yasaklamadık, sadece bizim istemediğimiz bölümleri kitaptan çıkartın...' Mahkeme de Murat Ülker'in isteğini kırmamış; Ülker ürünlerinde GDO kullanımından Cargill ile ortaklıklarına, bebek mamalarında kullanılan zararlı ürünlerden Ülker'in nişasta bazlı şeker aşkına kadar onlarca bölümü yasaklama kararı almış. Bu bölümleri çıkarttığımızda kitabı yayınlayabilirmişiz! Halk sağlığını tehdit etmek serbestmiş, gerçekleri yazıp halkı uyarmak 'kişilik haklarına saldırı'ymış. Ülker Ailesi o kadar öngörülüymüş ki, daha ne yazıldığına bakmadan 'kişilik haklarına saldırı'yı sezmişler ve yayınevinin kapısına polisle birlikte dayandılar bugün. Tabii Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için. Hatta ödül olarak da 'haciz tutanağı' imzalattılar" dedi.

'BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Avcu, baskılara boyun eğmeyeceklerini, tüm yasal haklarını kullanacaklarını ve kitabı basmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek sözlerini şöyle bitirdi: "Ülkenin nasıl bir süreçten geçtiğini görüyoruz. Yasal haklarımızı kullanacağız. Baskılara boyun eğmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)