Yeni e'nin Aralık sayısı çıktı

Yeni e, Aralık sayısında neoliberalizm kavramını inceledi. Derginin yeni sayısı raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni e 2019'un son sayısında neoliberalizme odaklandı. Nuray Sancar, Sinan Birdal, Ekinsu Devrim Danış, Kavel Alpaslan ve Ceren Sözeri derginin yeni sayısının dosyasında yer alan isimler oldular.

Yeni e'de şiirler Muzaffer Kale, Gökhan Arslan, Mehmet Akif Tutumlu, Okan Yılmaz, Oğulcan Kütük, Toygar Kaya ve Anton Beav imzalı. Öyküler ise bu yılın TÜYAP Kitap Fuarı Onur Yazarı Adnan Özyalçıner, Öykü Gizem Gökgül ve Remziye Arslan'a ait.

Yeni e'de yılın son sayısında 'Parazit' filmini Hatice Yıldız, 'enternasyonalist sinemacı' Joris Ivens'i Nedim Yılmaz, 'mağdur dinci burjuvalar'ı Yasin Durak, "Cazın altın yılı"nı Nazlı Toprak, Tan olayının kurbanı A.B.C Kitabevi'ni Mehmet Ergün, TÜYAP Sanat Fuarı'nı Ali Karataş, "Monoklü"yü İlyas Tunç kaleme aldı.

Dergide ayrıca Burhan Kum'la kitabı, "Gentile Bellini’nin Resimli Konstantiniye Günlüğü", Kıvanç Sezer'le filmi "Küçük Şeyler" ve ünlü fotoğrafçı Sebastio Salgado ile (çeviri) sanatı hakkında röportajlar yer aldı.  Atilla Atala ve Aslı Alpar bu sayıda çizgileriyle katkıda bulundu.

50. sanat yılında ressam Orhan Taylan'la İsmail Yıldırım ve Nuray Sancar'ın sohbeti de Yeni e'de yer buldu. (HABER MERKEZİ)