CHP'li Sümer: Nasıl bir güvenlik zaafiyeti doğuruyor?

CHP eski milletvekili Mustafa Balbay'ın kaleme aldığı "Bitmeyen Deniz Gezmiş" kitabı Meclis yerleşkesine alınmadı. CHP milletvekili Orhan Sümer, TBMM Genel Kurulu'nda "Nasıl bir güvenlik eksikliğine neden oldu? Kitabın yazarı eski milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın da mı Meclis'e girmesini yasaklayacaksınız?" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'i TBMM'de ziyarete gelen bir avukatın çantasında yer alan CHP eski milletvekili Mustafa Balbay'ın kaleme aldığı “Bitmeyen Deniz Gezmiş” kitabı 'siyasi' olduğu gerekçesiyle Meclis yerleşkesine sokulmadı. CHP milletvekili Sümer, TBMM Genel Kurulu'nda Balbay'ın kitabının bir örneğini elinde tutarak “Nasıl bir güvenlik eksikliğine neden oldu? Kitabın yazarı eski milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın da mı Meclis'e girmesini yasaklayacaksınız?” diye konuştu.

Cumhuriyet'in haberine göre, TBMM'de önceki gün CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'i ziyaret etmek isteyen bir kişiye görevliler Mustafa Balbay'ın “Bitmeyen Deniz Gezmiş” adlı kitabıyla birlikte Meclis yerleşkesi içine giremeyeceğini bildirdi. Balbay'ın kitabının neden içeri alınamayacağını soran kişiye görevlilerin, “Bu siyasi bir kitap. Siyasi kitapların Meclis'e girmesi yasak” yanıtını verdiği öğrenildi.

Bu duruma itiraz eden kişinin Balbay'ın aynı zamanda eski CHP milletvekili olduğunu anımsatması ve "Bitmeyen Deniz" adlı kitabın yasaklı olmadığını ve her yerde bulunan bir kitap olduğunu söylemesi de görevlilerin tavrını değiştirmedi. CHP'li Sümer'i ziyarete gelen kişi, içeri Balbay'ın kitabı olmadan girmek zorunda kaldı.

'HER YERDE SATILAN KİTAPLARIN MECLİSE GİRMESİ BİLE ENGELLENİR HALE GELDİ'

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP'li Sümer, “Baskıcı ve yasakçı zihniyet öyle bir hal aldı ki artık milletvekillerinin kaleme aldığı, her yerde satılan kitapların Meclise girmesi bile engellenir hale geldi” diye konuştu. CHP'li Sümer, bazı CHP milletvekillerini ziyarete gelen avukatlık yapan bir yurttaşın çantasında Balbay'ın "Bitmeyen Deniz Gezmiş" adlı kitabıyla ilgili yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Güvenlik görevlileri kitabı bir süre inceliyorlar ve sonra bu kitapla Meclis'e girilemeyeceğini söylüyorlar. Bunda nasıl bir sakınca olduğunu soran avukata ise 'Güvenlik gerekçesiyle bu tür siyasi kitaplara izin vermeyeceğiz' diyorlar. Ben soruyorum: Sayın Balbay'ın kitabının Meclis yerleşkesine alınması nasıl bir güvenlik zafiyeti doğuruyor? Bakın, kitap şu anda Genel Kurul'da ve benim elimde... Nasıl bir güvenlik eksikliğine neden oldu? Kitabın yazarı eski milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın da mı Meclis'e girmesini yasaklayacaksınız?”