Cevdet Kudret Roman Ödülü Faruk Duman'ın

Yazar Faruk Duman, Sus Barbatus! ile Cevdet Kudret Roman Ödülü'ne layık görüldü. Duman, "Cevdet Kudret'in adı benim için çok önemli. Sus Barbatus!'un okurlarına teşekkür ederim" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri, 2019 yılında, roman dalında Faruk Duman’ın hep Kitap tarafından yayımlanan Sus Barbatus! adlı romanına verildi.

Fatih Altuğ, Oğuz Demiralp, Handan İnci, Asuman Kafaooğlu Büke ve İbrahim Yıldırım’dan oluşan Cevdet Kudret Roman Ödülü Seçici Kurul üyeleri, Sus Barbatus! romanını “insanın doğaya yıkıcı hükmedişini anlattığı, duyarlı ve masalsı bir dil kurduğu, etkileyici bir toplumsal arka plana dayandığı ve metinlerarası ilişkileriyle güçlü bir başyapıt oluşturduğu” için ödüle değer bulduğunu açıkladı.

'CEVDET KUDRET ADI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Yazar Faruk Duman, "Çok mutlu oldum. Sürpriz oldu. Romanın gördüğü ilginin benim zannettiğimden fazla olduğunu düşündürttü. Cevdet Kudret'in adı benim için çok önemli. Tabii çok değerli bir jüri de var. Sus Barbatus!'un okurlarına teşekkür ederim" dedi.

Ödül töreni, 10 Kasım 2019, Pazar günü saat 15:15’te TÜYAP Kitap Fuarı, Karadeniz Salonu’nda yapılacak. Tören sonrasında “Roman, Nereye Kadar?” konulu bir panel düzenlenecek.

Faruk Duman, yine aynı isimli romanıyla 48. Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görülmüştü. (HABER MERKEZİ)

Sus Barbatus!, Faruk Duman, syf. 568, Hep Kitap, 2018.

48. Orhan Kemal Roman Armağanı Faruk Duman'a verildi48. Orhan Kemal Roman Armağanı Faruk Duman'a verildi

Faruk Duman: İnsana kendisinden huzur yokFaruk Duman: İnsana kendisinden huzur yok