Kars Sulh Ceza Mahkemesi iki kitabı yasakladı

Kars Sulh Ceza Mahkemesi, Avesta Yayınları'ndan çıkan "Meleklerin Küllerinden-Günakâr Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" ile Aram Yayınları'na ait "Toprağın Şarkısı" adlı kitapları yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars Sulh Ceza Mahkemesi tarafından iki kitap yasaklandı. Yasaklanan kitaplardan biri, Andrew Collins’in Avesta Yayınları’ndan çıkan Meleklerin Küllerinden-Günakâr Bir Irkın Yasaklanmış Mirası adlı kitabı. Yasaklanan diğer kitap ise Aram Yayınları'ndan çıkan Rojbin Perişan’ın Toprağın Şarkısı adlı romanı.

Kitapların yasaklandığını Avesta Yayınları Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin Twitter hesabından duyurdu. Keskin, kitapların yasaklanmasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Sözü bu kadar uzatmak yerine, sadece 'GÜNAHKÂR BİR IRKIN YASAKLANMIŞ MİRASI' deseydim yeterliydi. Ve bu miras geçmişe özgü değil, bugüne kalan bütün izleri de hoyratça silinmeye çalışılıyor.

Modern zamanlara ilişkin (ithafının dışında) tek bir kelimenin yer almadığı, 18 yıl önce yayımlanmış ve hakkında bir soruşturma bile açılmamış, Kürt mitolojisini ele alan ve uzun zamandır tükenen, çok aranan bir kitap niye yasaklanır ki?

O mirası anlatan ve çok aradığınız o kitap en son Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilirken tespit edilmiş ve ‘görevlilerce ele geçirilmiş’, ordan da ‘PKK/KCK terör örgütü kapsamında olabileceği değerlendirilerek’ Kars İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine gönderilmiş... Ve T.C. Kars Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Meleklerin Küllerinin aşağıdaki gerekçelerle ‘toplatılmasına, dağıtılmasının ve satışa sunulmasının yasaklanması’na karar verilir. Onunla birlikte yasaklanan bir başka kitap da ‘Toprağın Şarkısı.’

Evet, kült kitaplardan, Türkçeye çevrilip ilk baskısı 2002’de Avesta tarafından yapılan Andrew Collins’in ‘MELEKLERİN KÜLLERİNDEN-GÜNAHKÂR BİR IRKIN YASAKLANMIŞ MİRASI’ adlı kitabı yasaklandı.

Kitabın girişinde yer alan günümüze ilişkin tek bilgi, yazarın ithafı ve dileği...”

.

Gelen sansüre sosyal medyadan tepkiler geliyor.