'21. Yüzyılda Feminizm' Varlık dergisinde

Varlık dergisi Ağustos sayısı yayımlandı. Dergi sayısında 21. Yüzyılda Feminizm'i ele alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin Ağustos 2019 sayısının dosya konusu '21. Yüzyılda Feminizm' oldu. Dergi Ağustos sayısında dört ayrı yazıyla “feminizm bugün hangi noktada?” sorusu soruyor.

İncilay Cangöz konuyu “21. Yüzyılda Feminizmi Tartışmak” başlıklı yazısında feminist düşünce/hareketin tarihsel gelişimi bağlamında ele alırken Nilgün Tutal, Luce Irigaray’ın farklılık nosyonunu “Farklılığı Metafizik Yüceltmeden Kurtarmak” başlıklı yazısında ele alıyor.

Fidan Terzioğlu “Ursula K. Le Guin, Bilimkurgu ve Feminizme İlişkin Düşünceler” başlıklı yazısında Guin’in kadın, yazar ve feminist olarak geçirdiği dönüşümlerden ilhamla, feminizmin bilimkurgu edebiyatındaki yerine bakıyor. Esra Bayhantopçu ise herkesin bildiği, medyada göre göre kanıksadığı çocuk evlilikleri konusunu "Bir Sevgisizlik Meselesi: Türkiye’de Kız Çocuğu Evlilikleri" başlıklı yazısında sosyo-ekonomik ve kültürel yapıya bağlı olduğunu söylediği kız çocuk evliliklerini ele alıyor.

Varlık dergisi bu sayıdan itibaren edebiyat dergilerinin dağıtım sorunu nedeniyle ve daha çok bağımsız kitabevleriyle işbirliği yapmak istedikleri için D&R’larda bulunamayacağını da belirtti.