küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren şair küçük İskender için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Cenaze, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair küçük İskender bir süredir tedavi gördüğü kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi bugün İstanbul’da bulunan Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde öğlen namazına müteakiben yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Şair için Kabataş Erkek Liseliler Derneği tarafından Beşiktaş'taki Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İskender'in annesi Nilsu Türen, kız kardeşi Gül Elif Çubuktar, Erol Çubuktar ve çok sayıda sanatçı katıldı. küçük İskender'in yakınları şair ile ilgili konuşmalar yaptı. İskender'in tabutunun üzerine Fenerbahçe ve Kabataş Lisesi atkısı koyularak cenazesi Ortaköy Camii'ne götürüldü.

80’li yıllarda şiirlerini yayınlamaya başlayan küçük İskender’in cenazesine Deniz Durukan, Altay Öktem, Figen Şakacı, C.Hakkı Zariç, Vivet Kanetti, M.K. Perker, Hatice Meryem, Sinem Sal gibi isimlerin dışında birçok gazeteci, yazar ve şair katıldı. Törende, İstanbul Chp İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, müzisyen Kaan Boşnak, Mehmet Said Aydın ve aralarında Yapı Kredi Yayınları, Everest Yayınları ile Ayrıntı Yayınları’nın olduğu çok sayıda yayınevi çelenk göndererek taziye mesajlarını iletti.

küçük İskender, yapılan cenaze töreninin ardından alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kabataş Erkek Lisesi Derneği, mezunları olan küçük İskender’i unutmadı. Caddeler şairin şiirleriyle donatıldı.

küçük İskender kimdir?küçük İskender kimdir?

küçük İskender hayatını kaybettiküçük İskender hayatını kaybetti