'Yılın Yazarı Öykü Ödülü' başvuruları başladı

Nilüfer Belediyesi, 2019'u Nezihe Meriç'e adadı. Öykü Ödülü başvuruları başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nilüfer Belediyesi’nin “Yılın Yazarı” etkinlikleri kapsamında, o yılın adandığı yazar adına düzenlediği Öykü Ödülü başvuru süreci başlıyor. Bu yıl Nezihe Meriç anısına verilen ödüle başvurular 17 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında olacak.

2019 yılını Cumhuriyet döneminin ilk kadın öykü yazarlarından biri olan Nezihe Meriç’e adayan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, Meriç’in edebiyat tarihine kazandırdıklarının etkisinde, yazmayı kendine uğraş edinenleri “Yılın Yazarı Öykü Ödülü”ne katılmaya davet ediyor.

İnsana, topluma dair yeni bir bakış ve yorumla yazmaya yönelenlerin öykü çalışmalarını değerlendirmeyi amaçlayan yarışmanın Seçici Kurulunu Nursel Duruel, Gaye Boralıoğlu, Nahit Kayabaşı, Jale Sancak ve Şafak Pala oluşturuyor. Yarışmada büyük ödül 3.000 TL olacak, ayrıca beş kişiye de mansiyon ödülü verilecek.

Print

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Nilüfer Kütüphane’nin sosyal medya sayfalarını takip edebilir veya 0224 494 19 54 numaralı telefondan kütüphaneye ulaşabilir. (HABER MERKEZİ)