İzmir'de onur konuğu Murathan Mungan

İzmir, edebiyat festivaline hazırlanıyor. Bu yılın onur konuğu Murathan Mungan....

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Murathan Mungan, Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin bu yılki onur konuğu seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 14-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin bu yılki onur konuğu ise Murathan Mungan olacak.

“Edebiyat Güldürür” sloganını benimseyen ve Haydar Ergülen’in direktörlüğünü üstlendiği festival İtalya, Macaristan, Polonya, Suriye ve Filistin’den edebiyatçılara ev sahipliği yapacak. Kültürpark’ta düzenlenecek olan festival Grup Gündoğarken’in konseriyle açılışını yapacak. Festival kapsamında Macar edebiyatı ve İtalyan şiiri üzerine iki özel söyleşi ve şiir gecesi düzenlenecek. Festival İtalyan şair, deneme yazarı ve çevirmen Milo de Aneglis’i de ağırlayacak.

FESTİVAL ALANINDA KÜRSÜLER KURULACAK

Festival alanında Masal Kürsüsü, Kısa Öykü Kürsüsü ve Şiir Kürsüsü kurulacak. Burada katılımcılar şiirlerini izleyenlerle paylaşabilecek. Ayrıca Seferihisar, Selçuk, Karaburun, Foça ve Tire’de de festival kapsamında etkinlikler düzenlenecek.

20 Haziran günü saat 21.00’de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Yetkin Dikinciler, İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu’nun rol aldığı “Yarına Davet – Nâzım Hikmet” gösterisi gerçekleştirilecek. 21 Haziran’da da İzmir Sanat’ta “Sevgili Arsız Ölüm” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Onu konuğu Murathan Mungan ise festival kapsamında 14 Haziran’daki açılışta ve 15 Haziran’daki söyleşide Kültürpark’ta olacak. 16 Haziran’da ise Selçuk’taki okurlarıyla buluşacak. (HABER MERKEZİ)