Yokuş Yola'dan yeni sayı

Yokuş Yola 7. sayısıyla raflarda: Dergi edebiyattan sinemaya uzanan bir okuma sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yokuş Yola yeni sayısıyla okuyucu karşısına çıktı. "Şüphesiz insan kendine ait değildir" şiarıyla 7. sayısını sunan dergide şiirleriyle; Cihan Ülsen, Fatih Mutlu, Murat Çelik, Mazlum Mengüç, Hatice Nisan, Ahmet Keskinkılıç, Mehmet Özkan Şüküran, Hasan Ay, Beyza Ahad, Rojen Barnas, Hares Yalçi, Coşkun Tugay Göksu; öyküleriyle ise Hares Yalçi, Reha Ruhavioğlu, Mustafa Orman ve Kenan Biberci yer alıyor.

EDEBİYATTAN SİNEMAYA.... 

İlk öykü toplamı Bir Dükkanı Beklemek ile geçtiğimiz yılın en çok konuşulan isimlerinden Uğur Nazlıcan Yokuş Yola'ya verdiği söyleşide, kurmacayla abartılmış gerçekliğin üstüne gidişini, kalbin barbarlığını, kendisine yazılanın başkasına yazılanı dağıtmak oluşunu anlatırken, düşünce parçacıklarını okur için aynalara dönüştürüyor.

Romanlarıyla ve kuramsal denemeleriyle tanınan Abdullah Aren Çelik, çok konuşulan ve Zizek’in de eleştirdiği Roma filmi üzerine özgün bir bakışla yazdığı, "Alfonso Cuaron’un Roma Filmine Sınıfsal Bir Bakış ve Sömürgeci Aklın Latin Amerika Kıtasındaki Tezahürü adlı yazısında, okuru Kristof Kolomb’un günlükleri, Carlos Fuantes’in doğmamış Kristof romanı ve film arasında ufuk açıcı bir zihinsel yolculuğa çıkarıyor.

(HABER MERKEZİ)

Yokuş Yol'a'nın yeni sayısına şu noktalardan ulaşabilirsiniz.