Vedat Türkali 100 yaşında

Vedat Türkali 100. yaşında anılıyor. Ayrıntı Yayınları, Türkali'yi etkinliklerle anacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayrıntı Yayınları, 29 Ağustos 2016’da hayata veda eden Vedat Türkali’nin 100. yaş gününü kutlamak için ülke genelinde söyleşi, şiir dinletisi, panel ve konserlerden oluşacak bir dizi etkinlik düzenleyecek.

'VEDAT TÜRKALİ BUGÜN 100 YAŞINDA'

Vedat Türkali’nin 100. yaşı dolayısıyla onun anısını yaşatmak ve ona armağan sunmak için “Vedat Türkali Yılı” girişimlerine başladığını da belirten Ayrıntı Yayınları’nın açıklama metni şöyle:

“Hayatı boyunca toplumun her kesimine dokunan ve toplumun vicdanı olan Vedat Türkali, bir yüzyıla yakın yaşamına komünist mücadeleyi, öğretmenliği, yazarlığı, şairliği, senaristliği, tutsaklığı, sürgünlüğü, muazzam bir yaratıcılık ve üretimi sığdırdı.

Yazarlığının yanı sıra aynı zamanda çok güçlü bir anlatıcı olan Türkali, ayrımcılığa karşı, eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin savunucusu olarak  1 Mayıs’larda, Newroz’larda, 1 Eylül’lerde  emekçi halklarla sesini özgürlük, dayanışma ve barış için yükseltti. Cezaevlerinde, mahkemelerde dostlarını hiç yalnız bırakmadı, Cumartesi Anneleri’nin adalet arayışının her zaman yanında ve takipçisi oldu.

Bugün onun doğum günü, Vedat Türkali bugün 100 yaşında. Her yıl Vedat Türkali’nin yeni yaşı dostlarının bir araya gelmesiyle kutlanırdı. 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma faciası nedeniyle bir daha  aynı gün kutlama yapılmadı.

Ayrıntı Yayınları  olarak onun bu hassasiyetine saygı duyuyor hem 100. yaş gününü kutlamak, hem ilan edilecek Vedat Türkali  yılında ülke genelinde gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunmak üzere 15 Mayıs  Çarşamba günü saat 11.30 da Taksim Hill  Otel’de bir basın toplantısı düzenliyoruz. Toplantıya Vedat Türkali’nin ailesi, kültür – sanat ve siyaset çevrelerinden dostları ve yakınları da katılacak."