Yeni e'den Mayıs sayısı

Yeni e'nin Mayıs sayısı raflarda! Dergi eskisi, bugünü, yarını ile kültür ve sanatı tartışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık kültür-sanat edebiyat dergisi yeni e, 31. sayısında  "yeni bir kültür" arayışına bir soruşturma ve bir dosya ile devam ediyor. Derginin dosyasında sanata ve kültüre hakim sınıf değil de işçi sınıfı açısından bakılıyor.

Yeni e

Serhat Yüksekbağ, Emre Zeytinoğlu, Fırat Arapoğlu, Feyyaz Yaman, Barış Acar, Emin Çelik, İnsel İnal ve Hüseyin Çubuk "Çağdaş Sanat, Sermaye ve İktidar" soruşturmasında sanat ve sermaye ilişkisinin tarihsel boyutuna ve bugününe bakıyor. "Mesaide ve Paydosta Yeni Bir Kültür İnşası" başlıklı dosyada Mustafa Kemal Coşkun, Ekinsu Devrim Danış, İdris Akkuzu, Eren Saran ve Ali Doğan bugünkünden 'başka türlü' yeni bir kültürün olasılığını ve olanaklarını tartışıyor.

'YENİ DİL'

Yeni e'nin güncel sayfalarında Göksel Aymaz geçen ay dünya kültür ve sanat mirasının en önemli merkezlerinden, "Victor Hugo’yu Nâzım Hikmet’i buluşturmuş" Notre Dame Katedrali'nin yanışını anlatıyor. ODTÜ'de önce engellenmeye çalışılan ancak daha sonra büyük bir coşkuyla yapılan Bahar Şenliği'ni Besim Can Zırh, yerel seçimler bağlamında ortaya çıkan 'yeni dil'i Vijdan Meral Gündoğdu yazmış.

Çizimleriyle Esin Erdem'in yer aldığı Yeni e Mayıs sayısında yanı sıra Cihan Oğuz, Rojen Barnas, Sinem Vardar, Bahtiyar Kaymak, Nihat Ateş şiirleriyle; Adnan Özyalçıner, Temel Karataş ve Anıl Sayan öyküleriyle yer alıyor.

Dergide yazar Pınar Öğünç'le yeni kitabı "Beterotu"nu, yönetmen Tarık Aktaş’la yeni filmi "Nebula"yı, "Balerin" oyununun baş dansçısı İlke Kodal'la baleyi, yazar Nilgün Tutal'la son kitabı 'Kent Kitabı'nı konuşan söyleşiler de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler dergi Yeni e mayıs