Erdal Öz'e mektuplar: Söylenmiş sözden kurtul!

Sevgili Erdal / Erdal Öz’e Mektuplar kitabı okurla buluştu. Mektupların temasını; hasret, özlem, istek, temenni, ekonomik ilişkiler ve siyasi meseleler oluştururken, kitabın içinde edebiyat dünyamızdan pek çok isim geçiyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yayıncı, editör ve her şeyden önce yazar Erdal Öz’ün, ellili yılların ortasından seksenlerin sonuna değin aldığı mektupların derlendiği, içeriğini elli kuşağı yazarların yazılarının oluşturduğu, Sevgili Erdal / Erdal Öz’e Mektuplar kitabı çıktı. Selim Bektaş’ın yayıma hazırladığı kitabın önsözünü kaleme alan Erdal Öz’ün oğlu Can Öz’ün belirttiği gibi “…bu mektuplar, geçmişe bakıp hayıflanmaktan çok günümüze bakıp bu insanları daha iyi görmemize yardımcı olabilirler.”

Sevgili Erdal / Erdal Öz'e Mektuplar, Erdal Öz, Selim Bektaş, 416 syf, Can Yayınları

Öz’e yazılan mektupların temasını; hasret, özlem, istek, temenni, ekonomik ilişkiler ve siyasi meseleler gibi kavram ve hadiseler oluştururken, kitapta, belirli bir dönemin toplumsal ve bireysel yaşayışına, psikolojisine ve anlamlaştırma çabalarına da tanıklık ediyoruz. Ayrıca bu mektuplar, konu edinilen dönemin yayın dünyasının ekonomik ve stratejik ilişkilerini de masaya yatırıyor. Bu bağlamıyla bakıldığında, içeriğin tarihsel yanını da odağa aldığımızda “Sevgili Erdal”, yayıncının el kitabı olmaya adaydır.