Bireylikler'in 85'inci sayısı çıktı!

Bireylikler dergisinin 85'inci sayısı okurlarla buluştu. Dergi, Süreyya Karacabey, Hamza Celalettin ve Zeynep Direk gibi birçok yazarın yazısını içeriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15'inci yılını dolduran iki aylık kültür sanat edebiyat dergisi Bireylikler’in 85'inci sayısı göç ve kadın odaklı yazıları temeline alıyor.

.

Başyazıda Barbara Cassin’in “Nostalji” kitabında sorduğu “İnsan ne zaman evindedir?” sorusuna yanıt arayan dergide sürgün, göç, göçebelik, muhacirlik gibi izlekleri öne çıkartan Sedat Şanver ve Hilmi Haşal’ın şiirleri de tartışma konusu edilirken insanın yakınları, dili ve dilleriyle birlikte kabul edildiği zaman ancak evinde olabileceği sonucuna varılıyor.

Süreyya Karacabey’in “Ölülere Bakmaktan Geliyorum” yazısı bugünü anlamak için fazlasıyla ipuçlarıyla dolu ve düşündürücü. Ertuğrul Meşe “Yaşamanın Zahmeti” başlıklı yazısında insan tekinin bugündeki durumunu kendine ve yaşadığı dünyaya bakarak tartışma konusu ederken Sevim Korkmaz ve Halim Şafak yazılarında kadın sorunlarına eğiliyorlar.

Hamza Celalettin’in Gazeteduvar’da yayımlanan “Hayvan Felsefesi ve Hayvan Hakları Paradigması”nın yazısının da tekrar yayımlandığı dergide Musa Yazıcı “İnsanın İnsaniyetsizliği”nde yine Zeynep Direk’in Gazeteduvar’da yayımlanan “Köpekler” yazısını tartışırken başka bir yazıda da Postexpress dergisinin 25. Yılı söz konusu ediliyor.

Son olarak Ahmet Oktay’ın postmodernizm üstüne eski bir yazısına ve Mustafa Şanlı’nın Ayşen Deniz N.’nin şiiri üstüne kısa bir değerlendirmesine yer veren dergide Oya Uysal, Alyoşa, Nilcan Altay, Zenda Ru, Mustafa Eroğlu, Reha Yünlüel, Murat Esmer, Oğuz Kayıran, Çağatay Olgun, Arsen Everekliyan, Oğuz Ateşoğlu, Rıdvan Emre Mert, Örsan Gürkan, Ahmet Özdemir, Uğur Olgar, Eren Şahin, Eyüp Can Şimay şiirleri Evren Uzar ve Derin Efe Deniz’in birer öyküsü yer alıyor.