Kızılay, savaş haberlerini kitaplaştırdı

Kızılay'ın savaş yıllarındaki faaliyetleri kitaplaştırıldı. Kitapta dönemin gazete haberleri yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kızılay, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı'nı içine alan 1912 - 1918 yılları arasında dönemin Osmanlı Gazeteleri'nde çıkan yardım haberlerini kitaplaştırdı.

SAVAŞ YILLARI KİTAPLAŞTI

Kızılay, kuruluşunun 150'inci yılı anısına, Osmanlı Gazeteleri'nde çıkan Hilal-i Ahmer Cemiyeti haberlerini kitaplaştırdı. 'Osmanlı Gazeteleri'nde Hilal-i Ahmer Cemiyeti' adıyla yayımlanan kitapta 20'inci yüzyılın ilk yıllarında Osmanlı Devleti'nin girdiği Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı'nda Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin kimsesizlere, muhtaçlara, evsiz ve yurtsuz kalanlara yaptığı yardımlar, o döneme ait görsellerle birlikte sunuluyor.

'Osmanlı Gazeteleri'nde Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nde, Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin faaliyette olduğu Kırım Savaşı, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı'nı içine alan 1912-1918 yılları esas alındı. Tanin, İkdam, Tasvir-i Efkar, Sabah, Cumhuriyet, Tercüman-ı Hakikat, Servet-i Fünûn gibi dönemin gazetelerinin sayfaları taranarak, Hilal-i Ahmer ile ilgili haberlerin geçtiği kupürler toplandı ve transkript edildi. Kitap, sadece Hilal-i Ahmer'in yürüttüğü faaliyetleri anlatması açısından değil, savaş dönemlerinde insani yardım çalışmaları, sosyal yardım faaliyetlerinin içeriğini de örnekleri ile göstermesi açısından da önemli bir tarihi belge niteliği taşıyor. (HABER MERKEZİ)