Anadolu tarifleri dünyaya açılıyor: Musa Dağdeviren'den İngilizce yemek kitabı

Çiya'nın sahibi Musa Dağdeviren, prestijli yayınevi Phaidon'dan yemek kitabı çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'deki Çiya ile Anadolu mutfağının dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynayan Antepli şef Musa Dağdeviren, dünyanın en prestijli yayınevlerinden biri olan Phaidon'dan İngilizce bir yemek kitabı çıkarıyor. Nisan başında yayımlanması planlanan 'Turkish Cookbok (Türk Yemekleri Kitabı)' isimli kitapta 550'den fazla tarif bulunuyor.

Phaidon'un sitesindeki tanıtımda, "Türkiye'nin kendine özgü yemek dönüşümleri konusundaki önde gelen otorite olan Musa Dağdeviren'den, samimi, sağlıklı Türk mutfağının eksiksiz tarif kitabı" ifadeleri kullanıldı. Phaidon 'Türk yemeklerinin dünya çapında çok sevildiğine' dikkat çekerek, 'kitabın bu yemeklerin çeşitliliğini böylesine derinlikli bir biçimde yansıtmak açısından bir ilk olduğunu' vurguladı. Kitapta 'az bilinen yerel tariflerden, küresel ölçekte tanınan ve sevilen tariflere uzanan bir çeşitlilik bulunduğu' da belirtildi.

Çiya'nın şefi Dağdeviren, Netflix’in gastronomi belgeseli serisi Chef’s Table'ın 5. sezonuna da konuk olarak bu yapıma Türkiye’den dahil edilen ilk isim olmuştu. İlk restoranını 1987 yılında Nizip-Antep E5 karayolu üzerinde iki arkadaşıyla birlikte açan Dağdeviren, İstanbul'daki Çiya ve Çiya Sofrası ile Anadolu yemeklerinin dünya çapında tanıtılmasını sağladı. (Haber Merkezi)

Antep mutfağı üzerine bir politik sohbetAntep mutfağı üzerine bir politik sohbet

Musa Dağdeviren Chef's Table'da!Musa Dağdeviren Chef's Table'da!