Demirtaş'ın Seher'i tüm dünyada: 12 dile çevrildi!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı Seher, dünya okurlarıyla buluşuyor. Seher, 12 dilde yayımlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde kaleme aldığı ve 16 Eylül 2017’de Dipnot Yayınları etiketiyle raflara çıkan ilk öykü kitabı Seher, 12 dile çevrildi. Demirtaş, Seher'i 5 Kasım 2016 tarihinden itibaren tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nde yazdı. Kitap kısa bir sürede yaklaşık 250.000 baskı adedine ulaştı.

Seher şimdi de Türkçe dışında dünyanın farklı ülkelerinde farklı dillerde okurlarla buluşuyor. Kitap, Gerhard Meier çevirisiyle Almanca, Hanneke van der Heijden çevirisiyle Felemenkçe, Nicola Verderame çevirisiyle İtalyanca, Amy Marie Spangler ve Kate Ferguson çevirisiyle İngilizce, Rêdûr Dîjle'nin (Kurmançi) ve Ferhat Çomani (Sorani) çevirisiyle Kürtçe, Reem Dawood çevirisiyle Arapça, Stella Vretou çevirisiyle Yunanca, Julien Lapeyre de Cabanes'in çevirisiyle Fransızca; henüz çeviri aşamasında olan Çince ve Japonca gibi başka dillerde okurlarıyla buluşacak.

Seher, İngiltere ve ABD’de Virginia Woolf’un kurucusu olduğu, dünyanın en büyük yayın gruplarından biri olan Random House Penguin bünyesinde bulunan Hogarth; Almanya’da Penguin Verlag; Fransa’da Editions Emmanuelle Collas, İtalya’da Feltrinelli; Yunanistan’da Patakis ve Hollanda’da AW Bruna – Signatuur, gibi prestijli yayınevleri tarafından yayımlandı.

(HABER MERKEZİ)

İşte Seher'in yayımlanan kapakları...

İtalyanca

Flemenkçe

Almanca

Farsça

Fransızca