Diyarbakır Kitap Fuarı yoğun ilgiyle devam ediyor!

Diyarbakır Kitap Fuarı başladı. Yoğun ilgi gösterilen fuar 30 Eylül'e dek devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dört yıl sonra yeniden gerçekleştirilen Diyarbakır Kitap Fuarı yoğun ilgiyle karşılanıyor. TÜYAP tarafından düzenlenen ve 120 yayınevinin katıldığı Diyarbakır 6’ncı Kitap Fuarı kapsamında, şiir dinletisi, panel, söyleşi ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

250’ye yakın yazarın katıldığı fuarda, törene onur konuğu olarak katılan yazar Mıgırdiç Margosyan 'Diyarbakır’ı Yazmak' isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Fuarın ilk gününde 43 yazar okurlarla buluşurken yedi kültürel etkinlik gerçekleşti. Diyarbakır’daki 'Gâvur Mahallesi'nden 15 yaşında anadilini öğrenmek için yola çıkan Diyarbakırlı Ermeni yazar Mıgırdiç Margosyan’ın hayatını konu edinen belgesel gösterim yoğun ilgi gördü.

Girişin ücretsiz olduğu Diyarbakır Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar 30 Eylül'de sona erecek. Fuar kapsamında okurlarla buluşacak yazarların listesine buradan, gerçekleşecek etkinliklere ise buradan göz atabilirsiniz.

'KÜRT YAYINEVLERİ SAHİPLENİLMELİ'

Evrensel'in haberine göre, farklı mahkemeler tarafından 89 kitabı toplatılan Aram Yayınları editörlerinden Ulaş Güldiken, kurdaki hızlı artışın kağıt fiyatlarına yansımasının dergi ve kitap yayıncılığı açısından ciddi bir sorun yarattığını belirterek, “Kuşkusuz mütevazı imkanlarla yayım hayatına devam eden Aram Yayınları da bu krizden etkilendi. Aram Yayınları çok fazla engelle mücadele ediyor. Yayıncı doğru politikalarla, yayın kalitesini de koruyarak ve doğru bir strateji ile yayın hayatına devam ettiğinde, bu dönemleri daha rahat atlatabiliyor. Zor süreçten geçen Kürt yayınevleri bu dönemde daha fazla sahiplenilmesi gerekiyor” dedi.

‘BASKIYA RAĞMEN KÜRTÇE KİTAPLARDA ARTIŞ VAR’

Kürt PEN Derneği Eşbaşkanı Osman Özçelik fuarın düzenlenmesinin önemine işaret ederek, “Aradan geçen dört yıldan sonra TÜYAP’ın Diyarbakır’da kitap fuarı düzenlemesi bizi mutlu etti. Kürtçe yazan ve hakkında dava açılmayan tek bir Kürt yazar dahi kalmadı. Kürtçe üzerinde devam eden bunca baskıya rağmen Kürtçe kitaplarının gün be gün arttığını görüyoruz" dedi.