Gülseven'in kitabı Çürüme çıktı: Geliriyle para cezaları ödenecek

Hakan Gülseven’in 'Çürüme' adlı kitabı çıktı. Geliriyle Gülseven'e verilen para cezaları ödenecek

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Hakan Gülseven’in kitabı 'Türkiye’nin Aşırı Acıklı Hikayesi: Çürüme' adlı kitabı İleri Kitaplığı’ndan çıktı.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde yaşadığı dönüşümü ele alan kitap yayımlandıktan sonra bir de kampanya başlatıldı. Kitabın satışından elde edilen gelirle Gülseven'in Yurt gazetesinin yazıişleri müdürlüğünü yürüttüğü dönemde gazeteye kesilen anca gazetenin patronu Durdu Özpolat'ın ödemediği yaklaşık 100 bin liralık para cezasının ödenmesi hedefleniyor.

Cezalar ödenmediği takdirde Gülseven yaklaşık 13 yıl hapis tehdidiyle yüz yüze kalacak. Gülseven kitabıyla ilgili şöyle diyor:

“Cumhuriyet’i fiilen ortadan kaldıran ve halen ilerlemekte olan karşıdevrimin ön günleri ancak bir kokuşmuşlukla tasvir edilebilir. Çürüme günlerinde cehalet, şuursuzluk ve ahlaki düşkünlük gözümüzün önünde günbegün örgütlendi ve bu ‘örgütlü kötülük’, rejimin kendisi haline geldi. Bir yandan dinci gericilik sokakları sel misali sararken, dincileşmeyle koşut bir yozlaşma her yeri esir aldı. Dincilik ile yozlaşma el ele yayıldı; uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık ve kadınlara, çocuklara yönelik her türlü saldırı inanılmaz boyutlara ulaştı.”

Kitap Hakan Gülseven, farklı dönemlerde kaleme aldığı yazılardan oluşuyor. Kitapta Haziran 2013’teki Gezi sürecine ilişkin de tanıklıklar içeriyor.

Kitap, AKP ve cemaatler koalisyonu altında yaşanan tüm bir süreci dünü, bugünü ve geleceğiyle tarif ederken, ülkemizin mutlak bir felaketten nasıl kurtulabileceğini tartışıyor.

Türkiye’nin Aşırı Acıklı Hikayesi: ÇÜRÜME

302 Sayfa

İleri Kitaplığı

Eylül 2018

35 TL