Ahmet Altan'dan yeni kitap: Dünyayı bir daha göremeyeceğim

Ahmet Altan'ın, yeni kitabı ilk kez Almanya'da piyasaya sürülecek. Yayın tarihi 26 Eylül.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci ve yazar Ahmet Altan'ın cezaevinde kaleme aldığı kitabı 'Dünyayı bir daha göremeyeceğim' başlığıyla ilk kez Almanya'da yayımlanacak.

DW Türkçe'nin haberine göre Alman S. Fisher Yayınevi'nden piyasaya çıkacak kitapta Altan'ın özgürlük, cezaevindeki yaşamı ve Türkiye'nin siyasi durumuna ilişkin denemeleri yer alıyor.

"Dünyayı hiçbir zaman görmeyeceğim. Gökyüzünü cezaevinin duvarları olmadan bir daha göremeyeceğim" ifadelerinin yer aldığı kitapta, Altan'ın cezaevindeki ilk geceden, mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet cezası kararına kadar birçok konuda düşündüklerini kaleme aldığı belirtiliyor.

26 EYLÜL'DE PİYASAYA ÇIKIYOR

İlk kez Almanya'da 26 Eylül'de piyasaya sürülecek kitap ardından Hollanda, İngiltere, Norveç, İspanya ve İtalya'da da satışa çıkacak.

Ahmet Altan, yaklaşık iki yıldır cezaevinde. Darbe girişimi sonrasında "subliminal mesaj vermek" suçlamasıyla gözaltına alınan Altan, "darbe girişimine iştirak" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanıp yargılanan ve ahliye edildikten sonra DW Türkçe'ye konuşan Ahmet Altan'ın ağabeyi Prof. Mehmet Altan, denemelerin cezaevindeki küçük bir plastik masada kağıda döküldüğünü belirterek "Ahmet'in cezaevinden ilettikleri şimdi dünyada edebi olarak yayılıyor" demişti.