HDP'li İdris Baluken'in romanı 'Üç Kırık Dal' yayımlanıyor

İdris Baluken'in ilk romanı Üç Kırık Dal okur ile buluşuyor. Dipnot Yayınları'ndan çıkacak olan kitap, 9 Haziran'da satışta olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı öykü kitabından sonra yine cezaevinde bulunan HDP Diyarbakır milletvekili İdris Baluken 'Üç Kırık Dal' adlı roman yazdı. Baluken'in romanı, 9 Haziran'da okurlarla buluşacak.

Dipnot Yayınları tarafından yapılan açıklamada, Baluken'in, 'Üç Kırık Dal' adlı romanının 9 Haziran'da kitapçılarda olacağı belirtildi. Üniversiteli üç gencin Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da yaşadıklarını, yarına dair umutlarını, bu uğurda verdikleri mücadelenin edebiyatın gücüyle aktarıldığı belirtilen romanın arka kapağında Selahattin Demirtaş "Bu kitabın en önemli özelliği yazılmış olmasıdır. Kendini toplumsal ve bireysel dertlerin dermanına adayan bir yiğit insanın, sıkıştırılmaya çalışıldığı iki metrekarelik bir zindan hücresine sığmamış olmasıdır. O hücreden taşanların, bütün engellere rağmen halkıyla buluşmuş olmasıdır. E, daha ne olsun? Kitabın ilk sayfasını açın, İdris kolunuza girecek ve sizi Diyarbekir'in surlarında, küçelerinde, sevdalarında ve kavgalarında eşsiz bir yolculuğa çıkaracaktır. Gül ve Ciwan’ın aşkları ile Cengo’nun iç alemindeki çatışma gerçek bir savaşın acılı coğrafyasında iç içe geçerken, özlü bir sorgulamayı da ihmal etmeyen bu hikâyeden hepimize mesaj var. Eline, yüreğine sağlık kardeşim, arkadaşım, yoldaşım" diye yazdı.

Üç Kırık Dal, İdris Baluken, 294 syf., Dipnot Yayınları, 2018.