64. Sait Faik Hikâye Armağanı için başvurular başladı

Sait Faik Hikâye Armağanı için başvurular başladı. Armağan, Mayıs ayında sahibini bulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 64. Sait Faik Hikâye Armağanı için başvurular başladı. Armağan ilk olarak 1955 yılında Sabahattin Kudret Aksal'ın 'Gazoz Ağacı'na verilmişti.

Darüşşafaka tarafından yapılan resmî açıklamaya göre sadece 2017’de yayımlanan, daha önce herhangi bir ödül almamış ve daha önce aynı armağanı kazanmamış olan her yazar yarışmaya katılabiliyor. Sonuçların seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirmelerden sonra mayıs ayında açıklanacağı duyuruldu. 64. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın seçici kuruluna edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan başkanlık edecek. Seçici Kurul aynı zamanda Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal, Beşir Özmen’den oluşuyor. Son katılım 9 Mart.

GEÇEN SENE PELİN BUZLUK ALMIŞTI

Sait Faik Hikâye Armağanı, 1955’te annesi Makbule Abasıyanık tarafından yazarın anısına kuruldu. 1964’ten beri de yazarın kitaplarının teliflerinin de gittiği Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilmeye devam ediliyor. Armağan her sene yazarın ölüm yıl dönümü olan mayıs ayında, Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları’nın işbirliğiyle sahiplerini buluyor. Hikâye Armağanı, Sait Faik’in vasiyeti doğrultusunda verildiği dönemin usta edebiyatçılarından oluşturulan bir jüriyle sahiplerini buluyor. Bugüne kadar Tomris Uyar, Demir Özlü, Erdal Öz, Ayşe Kulin, Orhan Duru, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ayla Kutlu, Feyza Hepçilingirler, Tarık Dursun K. , Nursel Duruel, Fakir Baykurt, Selim İleri, Bilge Karasu, Haldun Taner, Orhan Kemal gibi pek çok yazar Sait Faik Hikâye Armağanı’nı aldılar. Armağanı en son 2017 yılında 'En Eski Yüz' kitabıyla Pelin Buzluk almıştı.