Enver Ercan'ın ardından: Şiirin yakışıklı abisini özleyeceğiz

Şair Enver Ercan hayatını kaybetti: Yeldeğirmeni'nin sokakları şimdi eksik kalacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Enver Ercan hayatını kaybetti. Yasak Meyve Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini yapan Ercan, bir süredir hastanede kanser tedavisi görüyordu.

Şair Enver Ercan, bu sabah 07.00 sularında yoğun bakımda tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Şiir yayıncılığındaki çalışmalarıyla tanınan Ercan, 60 yaşındaydı.

Enver Ercan, 21 Ocak 1958’de İstanbul ‘da doğdu. Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Ercan, edebiyat hayatı boyunca Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı, Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerini aldı.

Enver Ercan kimdir?Enver Ercan kimdir?

Varlık Dergisi’nin yayın yönetmenliğini uzun yıllardır sürdüren Enver Ercan, şiir kitapları yayımlayan Yasak Meyve Yayınları’nın da yöneticiliğini yaptı.

Ercan'ın ardından yazar, şair ve yayıncı dostları şunları söyledi:

Cem Erciyes: Enver Ercan’ı kaybetmişiz. Kuşakları, farklı türleri, en çok da şairleri birbirine bağlayan, edebiyatımızın açık sözlü, yakışıklı abisini özleyeceğiz. Kesin...

Yekta Kopan: Ah be Enver Ercan. Şiirlerle, şiirlerinle geçseydi günler. Varlık’ın coşkusuyla geçseydi. Eşik Cini dergisinin toplantılarındaki şakalarla, kahkahalarla geçseydi günler. Gelmeseydi o hastalık. Ah be!

Semih Gümüş: Sevgili kardeşim Enver Ercan da gitmiş. Çok ama çok acı. Bu dünyanın kötülüklerine değil hastalığına yenildi. İyi bir şair, iyi bir dergici, iyi bir insandı. Uğurlar olsun. Unutmam.

Şair Enver Ercan hayatını kaybettiŞair Enver Ercan hayatını kaybetti

Elif Sofya: Enver Ercan... Nice yaşlara dedikten bir kaç saat sonra kaybettik. Hatırası hep güzel kalacak.

Baran Güzel: Enver Ercan vefat etmiş. Üzerimde emeği büyüktü. Kendimi berbat hissediyorum. Başımız sağ olsun.

küçük İskender: Dostumuz, kardeşimiz Enver Ercan'ı bu sabah kaybettik. Başımız sağ olsun.

Barış Yarkadaş: Şair Enver Ercan'ı uzun süren bir tedavi sürecinin ardından, doğum gününde kaybettik. Genç şairlerde büyük emeği vardı Ercan'ın...

Mario Levi: Enver Ercan da aramızdan ayrıldı. Yeldeğirmeni'nin sokakları şimdi eksik kalacak. Geriye hatırasını ve eserlerini yaşatmak kalıyor.