Gülşen İşeri: Bu kitabı ben yazdım, Muhterem Nur anlattı

Gülşen İşeri,ü Muhterem Nur'un hayatını kaleme aldığı kitabı Ömrüm Ağladım hakkında çıkan haberlerle ilgili konuştu. Gazetelerin ismine yer vermemesine tepki gösteren İşeri, "Susmanın, sessiz kalmanın, sineye çekmenin doğru olmadığı zamanlarda yaşıyoruz. Mesele adımın olup olmaması değil, kadın yazarların görünmemesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Muhterem Nur'un hayatının anlatıldığı 'Ömrümce Ağladım' kitabının yazarı Gülşen İşeri, kitabıyla ilgili çıkan haberler hakkında konuştu. İşeri, Tüyap Uluslararası Kitap Fuarı'nın ardından yayınlanan haberlerde, fotoğrafına ve bizzat orada olup kitabını imzalamasına rağmen, haberlerde isminin geçmemesini eleştirdi. İşeri, "Bu mantıkta işleyen gazetelerde yer almayı ben de istemem. Bu kitabı ben yazdım, Muhterem Nur anlattı. Bu su götürmez bir gerçek. Bunu görmek istemeseler de değişmeyecek" dedi.

'MESELE KADIN YAZARLARIN GÖRÜLMEMESİ'

İşeri konuyla ilgili, "Hürriyet, Posta, Habertürk ve Sabah gazeteleri TÜYAP'ta yapılan imza gününe geldiler. Muhterem hanımla konuştular. Muhterem Nur popüler bir isim, magazin sayfaları onu görmek istiyordur. Bu bir tercih olabilir ama gazetecilik etiği açısından yanlış bir durum.

Yaptıkları haberlerde şahsıma yer vermediler. Bu noktada yazarın adı yok gibi düşünüyorum. Susmanın, sessiz kalmanın, sineye çekmenin doğru olmadığı zamanlarda yaşıyoruz. Mesele adımın olup olmaması değil, kadın yazarların görünmemesi. Fotoğraf altı dahi yazmaya tenezzül etmiyorlar. Bunun bir sansür olduğunu düşünüyorum. Fotoğrafı kesseler daha anlamlı olurdu.

Bu mantıkta işleyen gazetelerde yer almayı ben de istemem. Bu kitabı ben yazdım, Muhterem Nur anlattı. Bu su götürmez bir gerçek. Bunu görmek istemeseler de değişmeyecek" dedi.

İmza gününe gelen gazeteler kitabın yazarı Gülşen İşeri'ye haberlerinde yer vermediler.

Gülşen İşeri, okur temsilciliklerinin konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyor.

Doğan Kitap etiketi taşıyan Ömrümce Ağladım, kısa sürede çok satanlar listesinde yer aldı. Gülşen İşeri kendisine uygulananı sansür olarak nitelerken yayınevi yönetimden herhangi bir açıklama gelmedi.