Arjen Arî Şiir Yarışması'na başvurular başladı!

Arjen Arî Şiir Yarışması'nın 5'incisi düzenleniyor. Yarışmaya 31 Ocak 2018’e dek başvurabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Modern Kürt şiirinin önemli temsilcilerinden Arjen Arî adına her yıl düzenlenen şiir yarışmasının bu yıl 5’incisi düzenleniyor. Yarışmaya başvurular 31 Ocak 2018’e kadar kabul edilecek.

Kürt dili ve edebiyatının iyi örneklerini yayın dünyasına kazandırılması adına birinci olan eserlerin kitaplaştırılacağı yarışmada, Kürtçe’nin Kurmancî lehçesi ile yazılmış eserler değerlendirilecek. Yarışmaya katılım şartları arasında daha önce hiç şiir kitabı yayınlanmamış olmak, eserin herhangi bir kurumdan veya yarışmadan ödül almamış olması ve 1 Kasım 2017 ile 31 Ocak 2018 tarihleri arasında başvurulmuş olması yer alıyor.

Yarışmanın duyurusunun yapıldığı Diyarbakır Eğitimsen 1’Nolu şubede konuşan Evrensel Basım Yayın Diyarbakır Temsilcisi Reşo Ronahî, 'geçtiğimiz son bir yılda Kürtçe birçok dergi, gazete ve televizyonun kapatıldığına' dikkat çekerek “Türkiye’nin Kürt diline tahammülsüzlüğü devam ediyor. Ne olursa olsun, her yıl bu yarışmayı düzenleyeceğiz” dedi. Ronahî, yarışmanın seçici kurulunun Berken Bereh, Dîlber Hêma, Osman Memed, Ulku Bîngol, Necla Arî’den oluştuğunu bildirdi.

Sonucunun Arjen Arî’nin doğum günü olan 1 Nisan 2018’de açıklanacakğı yarışmaya, eserlerinizi şu adresle ulaştırabilirsiniz: Arjen Arî Şiir Yarışması Yenişehir Mah., Ali Emiri 7. Sokak, No:22/7, Kat:1, Yenişehir/Diyarbakır