Uluslararası Yazarlar Derneği'nden Hamide Yiğit'e destek

PEN International (Uluslararası Yazarlar Derneği), “Tekmili Birden IŞİD, El Kaide’den IŞİD’e Amerika İçin Cihat” kitabının yazarı 'Hamide Yiğit aleyhinde devam eden cezai işlemlerden endişe duyduğunu' açıkladı. Yiğit hakkında açılan davalardan 15.5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ortadoğu coğrafyasındaki siyasal gelişmelere dair araştırmalarıyla tanınan yazar Hamide Yiğit, hakkında açılan çeşitli davalardan 15.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. IŞİD ile ilgili kaleme aldığı kitabının ardından ölüm tehditleri aldığını söyleyen Yiğit'e Pen International (Uluslararası Yazarlar Derneği) desteğini açıkladı.

'Hamide Yiğit'in yalnızca ifade özgürlüğü hakkını barışçıl bir şekilde kullanması nedeniyle zulüm gördüğünü' belirten Pen International'ın Yazarlar Cezaevi Komitesi Başkanı Salil Tripathi, Türk makamlarının Yiğit’e karşı olan tüm cezai suçlamaları derhal ve koşulsuz olarak geri çekmesi çağrısında bulundu.

IŞİD KİTABININ ARDINDAN DAVALAR ARTTI

“AKP’nin Suriye Savaşı - Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri” ve “Libya’da Kanlı Bahar-Sizi Özgürleştirmek için Öldürdük” kitaplarının da yazarı olan Hamide Yiğit'e IŞID ile ilgili yazdığı son kitabı “Tekmili Birden IŞİD, El Kaide’den IŞİD’e Amerika İçin Cihat”ın ardından davalar açılmaya başlandı.

Yiğit'e ilk dava İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından açıldı. Kitabın piyasadan çekilmesini talep eden vakfın şikayeti üzerine açılan davanın sonunda Yiğit'e 40 bin lira para cezası verildi.

Yiğit'in kaleme aldığı son kitabındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak hakkındaki ithamları ve terör propagandası iddiasıyla dava açıldı.

Savcılık, Adalet Bakanlığından Türk devletine ve hükümete hakaret ettiği iddiasıyla Yiğit aleyhinde Ceza Kanunu'nun 301. maddesi uyarınca soruşturma açılması için izin istedi.