Frankfurt'ta Gaye Boralıoğlu'nun kitabı okunacak

Frankfurt Kitap Fuarı başladı. Boralıoğlu'nun 'Meçhul' eseri Satırlar Arasında'da okunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaye Boralıoğlu, Frankfurt Kitap Fuarı’nda her yıl "Barış Ödülleri" çerçevesi içinde gerçekleştirilen "Satırlar Arasında" programına seçildi.

Meçhul / Gaye Boralıoğlu / İletişim Yayınları

Bu kapsamda, Boralıoğlu’nun "Meçhul" adlı romanı bu yıl Almanya’nın en büyük edebiyat ödülü olan Büchner Ödülü’nü kazanan Alman şair ve yazar Jan Wagner tarafından okunacak. Program 13 Ekim’de Saint Katharine Kilisesi’nde gerçekleşecek.

"Meçhul", bu yıl Almanya’da "Der Fall İbrahim" adıyla ve Binooki Verlag tarafından Wolfgang Riemann çevirisiyle yayımlanmış ve bu yaz Süddeutsche Zeitung tarafından yılın kitapları listesine seçilmişti.

'KARŞILIKLI ANLAYIŞIN İFADESİ OLARAK BİRLİKTE OKUYORUZ'

Programın amacı şöyle açıklanıyor:

"Frankfurt’taki Uluslararası Kitap Fuarı sırasında yazarlar 'Satırlar Arasında - Bir Saatlik Güzellik' başlıklı bir sunuş dizisinde, ülkelerinde krizlerin ve çatışmaların edebiyatın ortaya çıkmasını zorlaştırdığı meslektaşlarının eserlerini okuyorlar. Medyanın bize zor, dehşet ve acı görüntüleri sunduğu bir zamanda, metinleri okuyanlar bize, yaydığı değerlerden kaynaklanan güzelliği ve insanlığı nedeniyle edebiyatın bu ülkeler için nasıl da gerekli olduğunu hatırlatıyorlar. Karşılıklı anlayışın bir ifadesi ve kriz bölgelerinde yaşayan insanlarla dayanışmanın bir işareti olarak bu okuma seanslarıyla onların edebiyatını onurlandırmak istiyoruz.”