Kazuo Ishiguro kimdir?

Nobel Edebiyat Ödülü İngiltere'de yaşayan Japon yazar Kazuo Ishiguro'ya verildi. Ishiguro atom bombası ile anılan Nagazaki doğumlu ancak çocukluğundan bu yana İngiltere'de yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2017 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kazuo Ishiguro 1954’te Japonya’nın Nagazaki şehrinde doğdu. Eğitimini, babasının Ulusal Oşinografi Enstitüsü’nde çalışmaya başlaması üzerine beş yaşındayken ailesiyle birlikte geldiği İngiltere’de tamamladı. Kent Üniversitesi’nde İngilizce ve felsefe eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Londra'da sosyal hizmetler görevlisi olarak çalışmaya başladı. East Anglia Üniversitesi’nde Malcolm Bradbury’den yaratıcı yazarlık eğitimi aldı ve yazarlık kariyerinin ilk dönemlerindeki akıl hocası Angela Carter’la tanıştı. 1981’de üç kısa hikâyesi yayımlandı ve Kazuo Ishiguro o tarihten beri sadece yazarlık yapıyor.

SİNEMAYA DA UYARLANDI

2005 ’te “The Saddest Music in the World” adlı ilk uzun metraj sinema filmi senaryosunu tamamlayan, ilk öykü kitabı “Nocturnes: Five Stories of Music and Nightfall” 2009’da yayımlanan yazarın romanları otuzdan fazla dile çevrilmiştir. Karısı ve kızıyla birlikte Londra’da yaşayan yazarın kitapları Türkçe'de Yapı Kredi Yayınları tarafından basılıyor.

Nobel Edebiyat Ödülü Kazuo Ishiguro'nunNobel Edebiyat Ödülü Kazuo Ishiguro'nun