Temmuz ayının dergileri!

Temmuz ayının dergileri çıktı! Yeni sayılarıyla raflardaki yerini alan dergileri sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edebiyat, mizah ve düşünce dergilerinin Temmuz sayıları yayınlandı.

Temmuz ayında kâh gülmek, kâh düşünmek, kâh edebi haz yaşamak için yeni sayısı çıkan dergileri sizin için derledik.

Atüel Arkeoloji, Temmuz-Ağustos, 2017. Aktüel Arkeoloji, Temmuz-Ağustos, 2017.

Aktüel Arkeoloji

Aktüel Arkeoloji'nin Temmuz - Ağustos sayısı, avcı toplayıcıların, binlerce yıllık alışkanlıkları, davranışları, yaşam şekilleri ve üretim biçimleri büyük iklimsel değişiklikle sonlanmaya, tarıma dayalı yeni bir üretim biçimi ve kültürel gelişmelerine odaklanıyor.

OT Dergi, Temmuz 2017. OT Dergi, Temmuz 2017.

OT Dergi

OT Dergi'nin Temmuz sayısı Pir Sultan Abdal'ın, Anadolu kültürüne ve edebiyatına olan etkisi üzerine şekilleniyor. Dergide, Aynur Doğan, Murat Ertel, Orhan Gencebay'ın ve bir çok sanatçının Pir Sultan Abdal ile ilgili düşüncelerine de yer veriliyor. Ayrıca dergide İlhami Algör ve İhsan Oktay Anar'ın da yazıları mevcut. OT Dergi bu ay, okuyucularına Neşet Ertaş ve Pir Sultan Abdal'ın posterlerini de hediye ediyor.

İtibar, Temmuz 2017. İtibar, Temmuz 2017.

İtibar

Aylık olarak yayımlanan edebiyat dergisi İtibar'ın 70'inci sayısında Ercan Yıldırım, Mustafa Muharrem ve Serdar Tuncer'in yazıları bulunuyor.

Mukavemet, Temmuz 2017. Mukavemet, Temmuz 2017.

Mukavemet

Önceki dört sayısında sırasıyla korku, öfke, cesaret ve umut dosyalarını inceleyen Mukavemet, son sayısında 'inat' dosyasını inceliyor. Dergide, 15 Temmuz Darbe Girişimi, KHK’larla gelen hukuksuzlukları Güven Gürkan Öztan, Mehmet Bekaroğlu ve Abdüllatif Şener değerlendiriyor.

Öykü Gazetesi, Temmuz 2017. Öykü Gazetesi, Temmuz 2017.

Öykü Gazetesi 

Can Yayınları'ndan çıkan Öykü Gazetesi'nin Temmuz sayısında, Mehmed Rauf, Ali Turan Görgü, Nilüfer Marım, Hülya Akyüz, Tekin Budakoğlu, Orhan Veli Alıcı, Harun Kapan, Nazlı Ayça Özkarahan, Turan Erden, Mustafa Oğuz, Ömer Arslan, Ömür Candaş, Murat Darılmaz, Hasan Cüneyt Bozkurt, Muhsin Boz, Fatma Nur Kaptanoğlu, Deniz B. Kotyora, Yılmaz Yılmaz, Ayşen Işık, Yurdagül Şahin, Orhan Tez, Sevtap Ayyıldız'ın öyküleri bulunuyor.

Okur, Haziran-Temmuz-Ağustos,2017. Okur, Haziran-Temmuz-Ağustos,2017.

Okur

Üç aylık edebiyat dergisi Okur'un son sayısında, Abdullah Güner, Ahmed Sadreddin, Ahmet Berberoğlu, Ahmet Kavas, Ahmet Murat, Ahmet Musa Bala, Ahmet Tozal, Ahmet Ünal, Ali Ayçil, Aykut Ertuğrul, Ayşe Nur Narboğa, Ayşe Yazıcılar, Ayşegül Genç, Beşir Ayvazoğlu, Burcu Bayer, Büşra Mercan, Cüneyt Dal, Duran Boz, Dursun Ali Tökel, Erhan Erken, Esad Mücahit Eskimez, Fatih Demirdöğen, Fatma Kebire Gündüz, Fatma Özkaya, Furkan Özkul, Gökhan Gökçek, Halil İbrahim Gürgenç, Hamit Kardaş, Hasan Aycın, Hatice Sarı Tan, İbrahim Demirci, İhsan Sönmez, İsmail Güleç, Leyla İpekçi, Mehmet Lütfi Arslan, Metin Karabaşoğlu, Muhammed Berdibek, Murat Bozkurt, Murat Güzel, Mustafa Kara, Mücahid Emre Sever, Münir Üstün, Nasrettin Güneş, Rabia Gülcan Kardaş, Rasim Özdenören, Sadettin Ergun, Salih Yüzgenç, Salih Zeki Meriç, Sami Yaylalı, Savaş Şafak Barkçin, Sedat Albayrak, Selim Tiryakiol, Seyfullah Bayram, Suavi Kemal Yazgıç, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Turan Karataş, Turgay Bakırtaş, Yunus Emre Tozal, Yusuf Kaplan, Yusuf Korkmaz, Yusuf Temizcan, Yusuf Turan Günaydın, Zafer Yılmaz'ın yazıları bulunuyor.

YediYetmiş Çocuk Dergisi, Temmuz 2017. YediYetmiş Çocuk Dergisi, Temmuz 2017.

YediYetmiş Çocuk Dergisi

Derginin Temmuz sayısı, Kemal Sunal'ı ve 'Hababam Sınıfı' dosyalarını inceliyor. Dergide bu ay, Sunay Akın, Yalvaç Ural, Feyza Hepçilingirler, Canan Tan, Şermin Çarkacı, Haydar Ergülen, Ece Kumkale, İbrahim Tapa, Barış İnce, Necati Tosuner, Erdal Büyükmeriç, Gülşah Elikbank, Meltem Gürle, Derya Topçu, Aslı Tohumcu, Selen Baranoğlu, Yeşim Coşkun, Refik Durbaş, Ceren Kerimoğlu, Mehmet Özçataloğlu, Ali Murat Hamarat ve Aysel Korkut'un yazıları bulunuyor.

Altyazı Dergi, Temmuz-Ağustos, 2017. Altyazı Dergi, Temmuz-Ağustos, 2017.

Altyazı Dergi 

Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin yaz sayısı, vizyon filmlerinin zayıfladığı aylar için hazırlanmış Vizyona Alternatif Diziler başlıklı dosyayı içeriyor. Dosyada The Handmaid’s Tale, Westworld, Girls, The Young Pope gibi son yılların ses getiren yapımları yer alıyor.

Psikeart, Temmuz - Ağustos, 2017. Psikeart, Temmuz 2017.

Psikeart

Prof. Dr. Emin Önder tarafından yayın hayatına başlayan Psikeart'ın Temmuz sayısı, 'Ruh ve Beden' teması üzerine şekilleniyor. Derginin son sayısında, Hakan Atalay, İshak Saygılı, Ceylan Akgün, T.Bedirhan Üstün, Sühelya Ünal, Cebrail Kısa, Ahmet İnam, Zeynep Talay ve Ümit Biçer'in yazıları bulunuyor.

Düşünbil, Temmuz-Ağustos, 2017. Düşünbil, Temmuz-Ağustos, 2017.

Düşünbil 

Düşünbil'in Temmuz-Ağustos sayısı, Baruch Spinoza dosyasını içeriyor. Temmuz-Ağustos sayısında, Evrim Nacar, Umut Tuna Doğaner, Hamza Celalettin Okumuş, Ertuna Kara, Sem Çamlıdağ, Fırat Bircan, Deniz Sayınhan, Hakan Usta, Bedriye Korkankorkmaz, Mustafa Aydoğdu Ve Güray Özçelik'in yazıları bulunuyor.

Kuledibi, Temmuz-Ağustos, 2017. Kuledibi, Temmuz-Ağustos, 2017.

Kuledibi

Kültür sanat dergisinde bu ay, Tunç Kurt, Fatih Külahçı, Mustafa Kara, Miraç Ağca öyküleriyle; Ali Kayaalp, Emre Zeytinoğlu, Ezgi Tek, Osman Palabıyık, Zeynep Gambetti ve Umut Kalkan incelemeleriyle; Yunus Emre Gök müzik listesiyle; Burcu Meltem Tohum, Halil İbrahim Sağlam sinema incelemeleriyle; Burcu Demir, Gizem Yerlikaya edebiyat incelemeleriyle; Elif Okan Gezmiş, Emek Erez ve Ercan Dalkılıç denemeleriyle, M.Taha Tunç çevirileriyle; Hasan Cem Çal film listeleriyle; Fatma Kurnaz, Aleksandra Fabia, Rahime Orak Boran ve Gizem Malkoç çizimleriyle yer alıyor.

Mühür, Temmuz-Ağustos, 2017. Mühür, Temmuz-Ağustos, 2017.

Mühür

Mühür Dergisi'nin Temmuz-Ağustos sayısı çıktı. 71'inci sayısında dergi, Can Yücel'in Tuğrul Tanyol'a yazdırdığı bilinmeyen iki şiirine odaklanıyor. Dergide ayrıca Aydın Şimşek dosyası da mevcut.