Aristo ve Dante aşkı ilk kez Türkçe'de!

Benjamin Saenz'in kitabı Türkçe'de! Kitap, 5 yıl boyunca içeriği nedeni ile basılamamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD'de 2012 yılında yayımlandığında Printz Honor Book, Stonewall, Pura Belpre ve Lambda Literary gibi pek çok ödülün sahibi olan "Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor" kitabı Dex Yayınları tarafından Türkçe yayımlandı.

Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor / Benjamin Saenz / Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor / Dex Yayınları

Benjamin Alire Saenz'in, iki genç erkeğin kendilerini keşfetmelerinin naif hikâyesini anlattığı eseri, daha önce Türkiye'de bir yayınevi tarafından alınmasına rağmen basılamamıştı. Kitap, Dex Yayınları etiketiyle beş yılın ardından Türkçeleştirildi.

Abisi hapiste olan, içinde tanımlayamadığı bir öfke barındıran Aristo, bir gün havuzda Dante adında bir yaşıtıyla tanışır. Her ikisini de değiştiren, dönüştüren bir sürecin ilk adımıdır bu tanışma.

Sonrasında hayat, kimlik, büyümek, “ışık kirliliği olmadan” yıldızları izler gibi bir arkadaşlığı tüm saflığıyla sürdürmek onları birbirine yakınlaştıran esas bağ olur.

"Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor", korkmadan, çekinmeden, hayatını kendisi olarak gizlenmeden yaşamak isteyenler için yazılmış bir kitap.