Mavi Anka onur ödülü Sevin Okyay'a verildi

Giovanni Scognamillo’nun anılmasıyla başlayan törende, Mavi Anka onur ödülü çevirmen, yazar Sevin Okyay’a sunuldu. En İyi Öykü Kitabı Ödülü, “İt Gözü” kitabıyla Deniz Tarsus’a değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 Ekim’de hayatını kaybeden  Giovanni Scognamillo adına, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından verilen GİO Ödülleri,  İstanbul Pera Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Giovanni Scognamillo’nun anılmasıyla başlayan törende, Mavi Anka onur ödülü çevirmen, yazar Sevin Okyay’a sunuldu.

En İyi Öykü Kitabı Ödülü, “İt Gözü” kitabıyla Deniz Tarsus’a değer görüldü. Yılın En İyi İllüstrasyon Ödülü, Yusuf Güçlü’ye verildi. Öykü ödülü ise, “Eserekli” öyküsüyle Abbas Bozkurt’un oldu.

2016 GİO Ödülü heykelciğini Biğkem Karavus tasarladı.

İT GÖZÜ

deniz-tarsus İt Gözü, Can Yayınları etiketiyle okuyucu ile buluştu.

İt Gözü adlı kitabı ile ödüle layık görülen Deniz Tarsus duygularını şu şekilde ifade etti: ''Fabisad'ın İt Gözü'nü seçtiğini öğrendiğimde gurur duydum. Kitabımı bu ödüle layık gördüklerini ödül töreninden bir gün önce öğrendim ve o gece mutlu ve huzurlu bir uyku çektim. Kitap çalışırken çok fazla emek ve mesai harcıyorsunuz. Bunun güzel, kıymetli insanlar tarafından kabul görmesi apayrı bir mutluluk. Çok mutluyum böyle bir ödülle onurlandırıldığım için...''

GİO ÖDÜLLERİ HAKKINDA

GİO Ödülleri, Türkiye’de fantazya, korku ve bilimkurgunun tanıtılması, yaygınlaştırılması, hayal gücünün öneminin vurgulanması ve bu türlerde eserler üretilmesini teşvik etmek için usta sanatçı Giovanni Scognamillo anısına veriliyor.