TÜYAP'ta felsefe ve insan tartışılıyor

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bugün ikinci gününde... Fuarda bugün de çeşitli paneller düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Fuarın bu yılki teması ‘Felsefe ve İnsan’ başlığı altında düzenlenecek panel ve söyleşiler bulunuyor. Evrensel Basım Yayın bugün “Bir Eylem Felsefesi: Diyalektik Materyalizm”i tartışacak.  Hakkı Özdal’ın yöneteceği panel 17.00 - 18.00 arasında Kınalıada Salonu’nda düzenlenecek panelin konuşmacısı ise İhsan Çaralan.

‘İNSANIN PEŞİNDE KUÇURADİ’

TÜYAP’ın bu yılki Onur Yazarı İonna Kuçuradi için “İnatla ve Umutla İnsan ve Değerleri Peşinde İonna Kuçuradi” başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. 14.30-15.30 arasında Kınalıada Salonu’nda buluşacak olan katılımcılar, Faruk Şüyün ile İonna Kuçuradi’nin sohbetini dinleyebilecek. Günün etkinlikleri arasında Bağlam Yayınları’nın düzenleyeceği “Freud’u Okumak” da yer alacak. 12.00-12.45 arasında Karadeniz Salonu’nda düzenlenecek etkinliğin konuşmacıları ise Ayça Gürdal Küey ve Tevfika İkiz. Kapı Yayınları “İnsanca Şeyler Felsefesi”ni 12.00-13.00 arasında Marmara Salonu’nda Dücane Cündioğlu ile konuşacak.

FELSEFENİN IŞIĞINDA...

Onur konuğu ülke Almanya’dan isimler “Felsefe ve İnsanlık” başlıklı bir söyleşi ile okurlarla buluşacak. 16.45-17.45 arasında Karadeniz Salonu’nda gerçekleşecek panelin konuşmacıları ise Wilhelm Schmid ve Betül Çotuksöken. İonna Kuçuradi’nin başkanlığını yürüttüğü Türkiye Felsefe Kurumu “Felsefenin Işığında Edebiyat ve Sanat”ı konuşacak. Saat 17.00’de ise Marmara Salonu’nda başlayacak olan etkinliğin konukları İsmail Demirdöven, Abdullah Kaygı, Yüksel Pazarkaya, Hülya Şimga ve Halil Turan.

'ORTADOĞU NEREYE GİDİYOR?'

Stantlarda da hayli yoğun gündemler olacak. İletişim Yayınları’nın düzenleyeceği “Ortadoğu Nereye Gidiyor?” başlıklı söyleşiye Fehim Taştekin konuşmacı olacak. Etkinlik 14.00-14.45 arasında Karadeniz Salonu’nda düzenlenecek. Ayrıntı Yayınları ise “Laiklik, Din, Özgürlük” kavramlarını tartışacak. Heybeliada Salonu’nda yapılacak olan etkinliğin konuşmacıları Zerrin Kurtoğlu, Zeynep Altıok Akatlı ve Levent Turhan Gümüş.