Özcan Karabulut: Kimseye engel olmayacağız!

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği yayımladığı mesajla dernek olarak faaliyetlerine devam edemeyeceklerini duyurdu. Kararı ve bundan sonraki süreci dernek başkanı Özcan Karabulut'a sorduk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 Şubat’ın Dünya Öykü Günü ilan edilmesine öncülük eden Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği faaliyetlerini durdurdu.

Duvar'a konuşan Dernek Başkanı Özcan Karabulut, "Yönetim kurulunun aldığı bu karar dernek kapanana kadar devam edecek," dedi. Bu noktada yönetim iradesinin derneğin kendini kapaması için olağanüstü genel kurulu en kısa sürede toplamak olduğunu belirten Karabulut, bu kararın gerekçenin ise kurulda ya da sonrasında açıklanacağını söyledi.

'İSTEYENLER DERGİYİ ÇIKARABİLİR'

Karabulut, 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliklerinin ise başka kişi ya da kurumlar tarafından devam ettirilebileceğini, bu konuda kimsenin önünde bir engel olmadığını vurguladı. Kaldı ki etkinliklerin yıllardır yapıldığını söyleyen Karabulut, bu etkinliklere kendisinin de katılabileceğini ifade etti. Karabulut, "Dergiyi de isteyen arkadaşlar çıkarabilirler. Bu konuda da kimsenin önünü kapamayacağız. Biz sadece bu çatı altında ve bu yapıyla bu faaliyetleri sürdürmeyeceğiz" diye konuştu.

Derneğin yayınladığı ilk mesaj şöyle:

“buraya kadar

DÜKKANI KAPATIYORUZ

Artık edebiyat atölyelerimiz yok,

14 Şubat Dünyanın Öyküsü dergisini çıkarmıyoruz,

Salı buluşmalarımız, Cumartesi etkinliklerimiz de yok,

Öykü Günleri düzenlemeyeceğiz,

Dünya Öykü Günü'nü kutlamayacağız...

Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz,

bizi seven-sevmeyen herkese teşekkür ediyoruz,

iyi ki vardınız...”