Aslı Erdoğan’ın kitapları iki ayda 40 bin sattı

Everest Yayınları, yazar Aslı Erdoğan'ın kitaplarının tutuklandığı 19 Ağustos 2016 tarihinden bu yana 40 binden fazla sattığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün açılacak Frankfurt Kitap Fuarı’nda tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci yazar Necmiye Alpay için bir etkinlik düzenlenecek. Fuarın açılış programı kapsamında saat 18.00’de (Türkiye saatiyle 19.00) gerçekleştirilecek etkinlikte, Erdoğan ve Alpay’ın mektupları okunacak. Fuar yönetiminin de konuşma yapması beklenen etkinlikte, Can Dündar da bir duyuru okuyacak.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Everest Yayınları, dilbilimci Necmiye Alpay’la birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan’ın kitaplarının tutuklandığı 19 Ağustos 2016 tarihinden bu yana 40 binden fazla sattığını açıkladı. Aradan geçen iki ayda yazarın kitaplarının satışında görülen bu artış, okurların Aslı Erdoğan’a sahip çıktığının bir başka göstergesi olarak dikkat çekiyor. Erdoğan’ın yayımlanmış “Kabuk Adam”, “Mucizevi Mandarin”, “Kırmızı Pelerinli Kent”, “Hayatın Sessizliğinde”, “Bir Yolculuk Ne Zaman Biter”, “Bir Delinin Güncesi”, “Bir Kez Daha” ile “Taş Bina ve Diğerleri” adlı sekiz kitabı var. Kısa hikâyeler, romanlar, denemeler ve köşe yazıları kaleme almış yazarın eserleri dünya genelinde pek çok dile de çevrildi.

Can Dündar’ın Frankfurt Kitap Fuarı’nda sunacağı duyuru:

“Biz yazarlar, nereden ve kimden gelirse gelsin, kime uygulanırsa uygulansın her tür darbeye ve diktaya karşıyız.

Bizler dil, din, inanç, cinsiyet, etnisite, hiçbir ayrım gözetmeksizin düşünce ve ifade özgürlüğünden yanayız.

Ne darbelere ne de baskı rejimlerine ne savaşa tarafız. Olmadık, olmayacağız!

Gazeteciler, avukatlar, akademisyenler, öğretmenler, doktorlar... Emeğiyle, aklıyla, kalbiyle üreterek; canlıya ve hayata değerek, dokunarak varolanlarız.

Her tür baskı, zulüm ve işkencenin karşısında herkes için adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve hukuktan yanayız.

İçinde bulunduğumuz kör kuyuda ihtiyaç duyduğumuz, daha fazla ve hakiki bir demokrasi, kalıcı ve onurlu bir barış.

Durmadan, yılmadan, korkmadan her ne sebeple olursa olsun, benzerimiz olsun olmasın ezilenin yanında yer almak, yan yana durmak onurlu bir yaşam demektir.

Tüm bu sebeplerle, düşünmenin, yazmanın, üretmenin yanmak demek olduğunu bildiğimiz ülkemizde her ne olursa olsun yanmaktan korkmadan sözüne, düşüncesine, emeğine sahip çıkanların yanındayız. Barış için edebiyatçılar olarak, başta Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay olmak üzere herkes için barış demekten yılmadıkları için hukuksuz biçimde hapiste tutulan gazeteci ve yazar dostlarımızın bir an önce özgür kalmasını talep ediyoruz.”