Nilüfer'de şiir dolu beş gün!

Nilüfer Belediyesi 2-6 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali düzenliyor. Festivalde Türkiye ve yurtdışından toplam 17 şair çeşitli etkinliklerde halkla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şair Behçet Necatigil’in doğumunun 100. yılında gerçekleşen Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin Türkiye’nin en kapsamlı ve en uzun süreli şiir festivali olduğuna dikkat çekti.

Bozbey, “Dört yıl önce bu hayalin peşine takılarak Türkiye’nin tek Şiir Kütüphanesi’ni açtık. Kütüphanemizin, şiirin Türkçe’deki belleği olmasını umut ettik. Şairlerimiz bize destek oldu, belleğimiz yıldan yıla güçlendi, gelişti. En önemlisi yurttaşlarımız Şiir Kütüphanemizi sahiplendi. Nilüfer Şiir Kütüphanesi, hâlâ Türkiye’de ilk ve tek olma ayrıcalığını taşıyarak göğsümüzü kabartıyor. Şimdi, şiire dair çabalarımızı bir adım daha öteye taşımak istiyoruz. Şiirin, insan yaşamındaki önemli yeri somutlaşsın, şairlerimiz, şiire tutkun olan yurttaşlarımız daha fazla paylaşımda bulunabilsin istiyoruz. Bu nedenle dizelerin ruhumuzda oluşturduğu festival havasını, içimizde yansıttığı o muhteşem duyguları Nilüfer Uluslararası Şiir Festivali ile taçlandırıyoruz” dedi.

Şiir dünyası için festivalin büyük bir buluşma olacağını söyleyen Bozbey, “Festivalin yaşama geçmesine emek veren Danışma Kurulu’na, Enver Ercan, Gonca Özmen, Mustafa Köz, Gülce Başer, Gökçenur Ç’ye ve Genel Koordinatör Güney Özkılınç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AHMET TELLİ SÖYLEŞİSİ

Festivalde bu yıl 10 farklı etkinlik noktasında şiir okumaları, söyleşiler, film gösterimleri gerçekleşecek. Festivalin son günü olan 6 Kasım’da da Şiir Kütüphanesi’nde Hüseyin Yurttaş ve Ahmet Telli ‘Şiirlerle geçen 70 yıl’ adlı söyleşiye katılacak.

7’si yurtdışından olmak üzere 17 şairin şiir festivaline katılacağı etkinlikler kapsamında Hans Thill, Ryan Van Winkle, Marc Delouze, Tara Skurtu, Darjia Zilic, Zoe Skoulding, Zafer Şenocak, Ahmet Telli, Hüseyin Yuttaş, Orhan Alkaya, Deniz Durukan, Küçük İskender, Karin Karakaşlı, Hilmi Haşal, Ülkü Tamer, Emel İrtem ve Birhan Keskin şehirde ağırlanacak.

BEHÇET NECATİGİL ANISINA…

Behçet Necatigil’in doğumunun 100. yılında gerçekleşen festivalde büyük usta da anılacak. Festivalde şiirden yola çıkılarak çekilen Kelebeğin Rüyası isimli film Behçet Necatigil’in anısına kızının da katılımıyla gösterime sunulacak. Ayrıca yine Necatigil anısına ve PTT Başmüdürlüğü iş birliğiyle 100. yıl pulu bastırılacak.