Vedat Türkali Şişli'de anılıyor

Yazar, şair, sinemacı, aydın Vedat Türkali, ölümünden bir buçuk ay sonra bir etkinlikle anılıyor. Gecede  Boğaziçi Caz Korosu da yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 Ekim’de Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenecek anma gecesinde, Vedat Türkali'nin kızı Deniz Türkali, oğlu Barış Pirhasan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mert Fırat, Banu Güven, Türkan Elçi, Rakel Dink, Onur Akın, Meltem Cumbul, Ertem Göreç, Sabahat Altıparmakoğlu, Özgür Oto, Gülten Kaya, Nazım Alpman, Orhan Alkaya, Mustafa Kemal Erdemol, Nevzat Karakış, Fikret Başkaya, Firat Ceweri, Lal Laleş, Metin Kaplı, Akın Birdal, Burhan Sönmez ve Boğaziçi Caz Korosu yer alacak.

29 Ağustos’ta hayata veda eden Vedat Türkali, Dünya Barış Günü olan 1 Eylül’de ailesi ve okurlarının katıldığı büyük bir kitle tarafından uğurlanmıştı. Türkali, 2010 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubunda, barış çağrısı yaparak “Sizden, ülkemiz için yaşamsal önemde olduğuna inandığım bu konuda, en acil iş olarak ülkede akan kanın -hemen, şu anda!- durdurulmasını beklediğimi söylememe izin veriniz!” demişti.