Mehmed Uzun mezarı başında anıldı

Kürt edebiyatının usta kalemlerinden yazar Mehmed Uzun, ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Mardinkapı Mezarlığı’nda yapılan anma törenine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kürt PEN Eş Başkanı Osman Özçelik, Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanları, Uzun ailesi ve sevenleri katıldı.

'BİZE BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI'

Anma töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, anmaların insanı, coğrafyayı, tarihi, ülkeyi ve geleceği anlattığını belirterek, “Onun eksikliğini günbegün hissediyoruz. Şu an halkımıza uygulanan zulümden bahsetmek istemiyorum. Umut, direniş ve bu ülkenin çocuklarının geleceğinden bahsetmek istiyorum. Mehmed Uzun bizlere büyük bir miras bıraktı. İnşallah bizde onun bıraktığı mirasa layık oluruz.  Ne olursa olsun dilimiz, halkımızın birliği ve ittifakı için sonuna kadar bir arada olacağız” dedi.

anma

'BARIŞ MÜJDESİ GETİRMEK İSTERDİK'

Anmada konuşan Mehmed Uzun’un kardeşi Mahmut Uzun ise bugün en büyük istek ve umutlarının Uzun’a barışın müjdesini getirmek olduğunu ama bu müjdeyi veremediklerini söyledi. Uzun, “O her zaman bu topraklara barış gelmesi ve ölümlerin son bulması adına mücadele etti. Bizim de en büyük isteğimiz gelecek günlerde bu güzel haberleri duymaktır” şeklinde konuştu.

Kürt PEN Başkanı Osman Özçelik ve Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Reşo Ronahi'nin konuşmalarından sonra sona erdi. (DUVAR)

Etiketler anma Mehmed Uzun