Üsküdar Sahaf Festivali üç yaşında!

Üsküdar bugünlerde nadir bulunan kitaplardan el yazmalarına, dergilerden plaklara, fotoğraflardan daha birçok sahafiyeye ev sahipliği yapıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - 3'üncü Üsküdar Sahaf Festivali geçtiğimiz günlerde başladı. 23 Ekim'e kadar sürecek olan festivale 71 sahaf katıldı. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptı.

Nadir bulunan, artık baskısı olmayan ya da yeni baskılarına göre daha kaliteli çevirilere sahip binlerce kitabın yer aldığı festivalde Osmanlı dönemi gazetelerinin yanı sıra Cumhuriyet’ten bugüne tüm gazeteler, özel olaylara ait baskılar da yer alıyor.

BULUNMAZ DERGİLER

Araştırmacı veya meraklılar festivalde, artık yayın hayatına son vermiş, bir döneme damgasını vuran dergilerin hiçbir yerde bulunamayacak sayılarına ulaşabilirler.

TARİHE TANIKLIK EDEN FOTOĞRAFLAR

Üsküdar Sahaf Festivali, kitap, gazete ve dergilerin yanı sıra yaşandığı dönemin özelliklerini yansıtan, geçmiş hayatları, o dönemin insanlarını anlatan çok özel fotoğraf karelerini de sahafiye meraklılarına sunuyor.