Zeynep Cemali Edebiyat Günü altı yaşında

Edebiyat ve yayıncılık dünyası, Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde bir araya geliyor. Konferans bu yıl 8 Ekim'de gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edebiyata ve kitaplara emek verenlerle, kitapları okurla buluşturan tüm paydaşları bir araya getiren Zeynep Cemali Edebiyat Günü'ne yayıncılar, edebiyatçılar, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler ve akademisyenlerin yanı sıra, basından, kütüphanelerden ve eğitim kurumlarından yetkililerle, ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katılıyor.

8 Ekim 2016 Cumartesi Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu'nda gerçekleştirilecek tamgünlük konferans, bu yıl edebiyatımızın önemli isimlerini konuşmacı olarak ağırlayacak. Açılış konuşmasını şair, yazar Gülsüm Cengiz; kapanış konuşmasını ise yazar Mario Levi yapacak. Sema Kaygusuz yazarlık duygusunu, "Edebiyatımızın Kırılgan Yüzü: Hayat" başlıklı konuşmasıyla dillendirecek.

Deneyimli editör ve yayıncılar; Sevengül Sönmez, İrfan Sancı ve Özgür Kalyoncu Akın, yayıncılığımızda giderek daha az yayımlanan yazınsal türleri "Neden Yayımla(ya)mıyoruz?" başlıklı panelde büyüteç altına alacaklar. Eleştirmen, yazarlar; Semih Gümüş ve Irmak Zileli, edebiyat eleştirisinin işlevlerini, olanaklarını ve bugün geldiği noktayı "Edebiyat Eleştirisinin Hali Pürmelali" başlıklı oturumda ele alacaklar.

YAYINCILIĞIN DİJİTAL MECRALARI

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu, yayıncılığın önemli güncel başlıklarını değerlendirirken, yeni medya ve iletişim stratejisti Yiğit Kalafatoğlu, yayıncılığımızın dijital mecraları ve teknolojileri kullanma becerisine ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Bu yıl konferansın sunuculuğunu, ilk kitabı Berk Mucit Oldu ile çocuk edebiyatına güçlü bir giriş yapan şancı Kaan Elbingil üstlenecek.

Edebiyat günü, ülke genelinde büyük bir katılımla sonuçlanan Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2016 Ödül Töreni ile sona erecek. Yıl içinde yazdıkları "adalet" temalı öykülerle dereceye giren 6, 7, 8. sınıf öğrencileri, ödüllerini usta edebiyatçıların elinden alacaklar.

zeynep-cumali

PROGRAM

09:45 Açılış

10:00 Gülsüm Cengiz Açılış Konuşması

10:15 Metin Celâl Zeynioğlu Bugünden Geleceğe Dijital Yayıncılık

10:30 Panel: Neden Yayımla(ya)mıyoruz?

Sevengül Sönmez, İrfan Sancı, Özgür Kalyoncu Akın

11:40 Kahve molası

12:05 Sema Kaygusuz Edebiyatımızın Kırılgan Yüzü: Hayat

12.35 Söyleşi: Edebiyat Eleştirisinin Hali Pürmelali

Irmak Zileli, Semih Gümüş

13:25 Öğle yemeği

14:30 Yiğit Kalafatoğlu Peşimizdeki Gelecek: Dijital Dünyada Yeni Eğilimler

15:00 Mario Levi Kapanış Konuşması

15:20 Zeynep Cemali Edebiyat Günü Öykü Yarışması 2016 Ödül Töreni

Dr. Müren Beykan 2016 Sonuçları

15.45 Kokteyl