'Yerdeniz' serisinden bir öykü ilk kez basılacak

Ursula K Le Guin’in 'Yerdeniz Altılaması' ilk kez tek bir kitap halinde yayımlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim kurgu ve fantezi edebiyatının en önemli yazarlarından Ursula K Le Guin’in 'Yerdeniz Altılaması', serinin ilk öyküsü 'Yerdeniz Büyücüsü'nün 1968'deki ilk basımının 50. yılı nedeniyle ilk kez tek kitap halinde yayımlanacak. Derlemede, Le Guin'in yine 'Yerdeniz'de geçen 'The Daughter of Odren (Odren'in Kızı)' adlı öyküsü de ilk kez basılacak.

Öykü, iki yıl önce e-kitap olarak piyasaya çıkmış ancak baskıya girmemişti. Bir ihanet ve intikam öyküsü olan Odren'in Kızı'nda, Lord Garnet'in kızı Weed babasının geri dönüşünü bekliyor.

ABD'de Simon & Schuster yayınevi tarafından basılması planlanan derlemenin, raflardaki yerini 2018'in sonbahar aylarında alacağı düşünülüyor. Kitabın çizimlerini de, dünyaca ünlü çizer Charles Vess'in yapacağı belirtiliyor.

Le Guin derleme hakkında, "Yerdeniz'i yazmam 32 yıl sürdü, başı sonu olan bir hikâye olarak mevcut haliyle basılmasıysa 16 yıl daha aldı. Yazarlar ve büyücüler, büyünün işe yaraması için sabırlı davranmayı öğrenirler. Bir yazar, Charles Vess gibi bir büyücüyle işbirliğine yol açtığında, büyüsünün işe yaradığını anlar" dedi.

'Yerdeniz' serisindeki altı kitap şöyle: Yerdeniz Büyücüsü, Atuan Mezarları, En Uzak Sahil, Tehanu, Yerdeniz Öyküleri, Öteki Rüzgâr.