100 ünlü anlattı: Ne olacak bu memleketin hali?

Ağaçkakan Yayınları’nın “Hazır Bilgi” serisinin yeni kitabı “100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali?” raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Madem bütün memleket 'Ne olacak bu memleketin hali?' diye endişeleniyor, biz de bunu kitap yapalım" düşüncesinden yola çıkan Ağaçkakan Yayınları, bu soruyu okuyup yazan, çizen, fotoğraf hattâ film çeken insanlara sormuş. "100 Ne olacak bu memleketin hali?" böyle çıkmış ortaya. Üstelik sonuç, konunun sıkıcılığına rağmen, gayet renkli olmuş.

Sonuçta bebek bakıcısından astroloğa, ressamlardan mimarlara, avukatlara, akademisyenlere, yazarlara, şairlere, müzisyenlere, film yönetmenlerine kadar hayatın her alanında kendi işinde tanınan, bilinen isimlerden oluşan enteresan bir kombinasyon olmuş.

ÜMİT KIVANÇ VE MELİS BİRDER'DEN VİDEO

Metin Solmaz'ın hazırladığı kitaba katkıda bulunanlar arasında Bekir Ağırdır'dan Oya Baydar'a, Ömer Madra'ya, Serdar Ateşer'e, Elif Doğan'dan Raşit Çavaş'a pek çok alandan isimlerin yazıları, ünlü mimar Nevzat Sayın'dan ressam Metin Güçlü'ye, karikatürist Tan Oral'a, fotoğrafçı Gürcan Öztürk'e, Çerkes Karadağ ve Alper Fidaner'e 100'ün üzerinde insanın resim, karikatür ve fotoğrafları var.

Ayrıca ünlü astrolog Meltem Tolunay Türkiye'nin gelecek haritasını çıkardı. Ümit Kıvanç ve Melis Birder birer video verdi. Marsis'ten Korhan Özyıldız bu kitap için stüdyoya girip bir şarkı yaptı.memleketKapak