Menderes Samancılar'dan yeni şiir kitabı: Yanmış Orman Kokusu

Oyuncu Menderes Samancılar'ın şiirleri Yanmış Orman Kokusu adıyla Karagarga Yayınları'ndan çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Menderes Samancılar, hemen her sinema filminde derin izler bırakan; oynadığı karakterlere can veren emekçi bir aktör.

1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım atan Samancılar, 1998 yılına kadar, dördü başrol olmak üzere yaklaşık seksen filmde çeşitli roller oynadı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.

Karakterleri dokunuşuyla canlandırdığı gibi kelimelere de dokunuşuyla hayat veren; oyunculuğu, kalemi ve mütevazı kişiliğiyle dikkat çeken bir şair... 15 yaşından beri şiir yazan Samancılar, Eylül 2003'te Sonbaharın Sarısını Vurdular Gece adlı şiir kitabını yayımladı.

Okurlar, Samancılar'ın şiirlerinde Dicle, Fırat ve Seyhan'ın çağıltısı; Mezopotamya ve Çukurova'nın nal izleri bulabilirler...menderes