Yılmaz Gruda'dan yeni kitap: Yeşilçam Cehennemi

Yılmaz Gruda'nın yeni romanı Yeşilçam Cehennemi, Bilgi Yayınları'ndan çıktı. Gruda kitabında çok yakından tanıdığı bir dünyaya 'içerden' bakıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, çevirmen, senarist, eğitmen Yılmaz Gruda aynı zamanda bir "karşı roman" ustası. Yeşilçam, onun çok yakından tanıdığı bir cehennem. Gruda bu cehennemden önce, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde şiirleriyle yer aldı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosuna ait Küçük Tiyatro'da devam etti.

Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev yapan Gruda, bir süre memurluk hayatına dönüp, muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca tiyatrosunu yönetti. Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendi. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp, çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Ve o dünyayı yeni kitabına taşıdı.

yesilcam cehennemi