Yordam Edebiyat'ın ilk kitabı Asturias'ın Sayın Başkan'ı

10 yıl önce yayıncılık hayatına başlayan Yordam Kitap’ın yeni markası Yordam Edebiyat ilk kitabını 1 Haziran’da okurlara sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yordam Edebiyat yayıncılık hayatına edebiyatın güçlü isimleriyle başlıyor. M. Angel Asturias'ın 'Sayın Başkan' adlı eserini Zeyyat Selimoğlu çevirisiyle okurlara sunan yayınevi, bu kitabın ardından Aleksandr Herzen'in 'Suçlu Kim?' eserini Mazlum Beyhan çevirisiyle sunacak.

Öncelikle Balzac, Tolstoy, Dostoyevski, Çehov, Turganyev, Gorki, Gogol, Jack London gibi yazarların klasik eserlerini basacak olan yayınevi, yayın politikasını özetle şu sözlerle açıklıyor:

“Edebiyat bir avuntu değildir. Egemen sınıfların edebiyatın yıkıcı gerçekleri söyleme gücünden hep korktular. Biz ise gerçeğin ve yordamıyla yapılan sanatın özgürleştirici gücüne güveniyoruz. On yıllık dönemeci okurlarımızla birlikte, yeni bir başlangıç yaparak alıyoruz.”

Yordam Kitap bugüne kadar aralarında “Kapital”in de olduğu 300’ü aşkın kitap yayımladı. Öte yandan yayınevi bünyesinden, geliri Somalı öğrencilere eğitim bursu olarak aktarılan Émile Zola'nın yapıtı “Germinal”in de dahil olduğu pek çok edebiyat eseri basıldı.asturıas