Kısıtlamasız ilk pazar günü

Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Uzun süredir evlerde olanlar kendilerini dışarı attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü gerekçesiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları 1 Temmuz'da kaldırıldı. Kararın ardından uzun süredir pazar günleri sokağa çıkamayanlar sabahın erken saatlerinde dışarıya akın etti.

Sahiller ve yeşil alanlardaki bazı kişiler koşu, bazı kişiler kahvaltı yaptı. İstanbul'un Caddebostan Sahili'nde yürüyüş yapan bir kişi, "Mutlu olduğumu ifade edebilirim. Ama bu müsilajın görüntüsü beni fevkalade üzdü. Bununla ilgili tedbirlerin alınması, görsel anlamda güzel, daha huzurlu bir denize kavuşmamız en büyük arzumuzdur. Eşim bekliyor, kahvaltı yapacağız. Onu da davet ettim, beraber yürüyelim dedim. Ama o uyumayı tercih etti. Şimdi onunla beraber kahvaltı yapacağız" dedi. 

Spor yapan bir kişi ise dışarıda olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah bu korona tez zamanda gider. Her günümüz daha rahat olur. Maskeyi de atarız inşallah temennimiz bu. Spor yapmayı çok özledik. Ben evde de yapıyorum zaten. Biz yaz kış oğlumla beraber çıkıyoruz. Yürüyüşümüzü, sporumuzu yaptık" diye konuştu.  (DHA)